Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), filozof Teoman Duralı'nın 77. doğum yıl dönümü dolayısıyla "Bir Şair, Bir Seyyah, Bir Kâşif, Bir Filozof Teoman Duralı Paneli" ve "Bir Filozofun Dünya Nöbeti Teoman Duralı Sergisi" düzenledi. Etkinlik, İlahiyat Fakültesi Ali Arslan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Protokol ve Akademisyenlerin Katılımıyla Açılan Sergi
Panel öncesinde, protokol üyeleri ve katılımcıların katılımıyla "Bir Filozofun Dünya Nöbeti Teoman Duralı Sergisi"nin açılışı yapıldı. Sergide, Teoman Duralı'nın eserleri ve anısına dair pek çok belge sergilendi.
ZBEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer'in Açılış Konuşması
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer gerçekleştirdi. Özölçer, Teoman Duralı'nın eserlerinde Zonguldak'a olan sevgisini ve dünya genelindeki keşifleri ile seyahat tutkusunu dile getirdi.
Panelde Teoman Duralı'nın Eserleri ve Mirası Ele Alındı
Panelde, İhsan Fazlıoğlu'nun moderatörlüğünde "Bir Şair, Bir Seyyah, Bir Kâşif, Bir Filozof Teoman Duralı Paneli" düzenlendi. Panelde, Prof. Dr. Durmuş Günay ve Prof. Dr. Cengiz Çakmak, Teoman Duralı'nın medeniyet anlayışı ve felsefesi üzerine konuşmalar gerçekleştirdi.
Teoman Duralı'nın Oğlu Dr. Deniz Duralı ve Diğer Konuşmacılar
Teoman Duralı'nın oğlu Dr. Deniz Duralı, babasının yaşam felsefesini üç temel ilke üzerinden anlattı: ödev, utanma, ve merak duyguları. Dr. Mehmet Sabri Genç ise Teoman Duralı'nın kültürel ve manevi izlerinin önemine vurgu yaparak onun seyyah, kâşif ve edebi kimliğini öne çıkardı.
Panelin Kapanışı ve Belge Takdimi
Son olarak, İhsan Fazlıoğlu'nun Teoman Duralı'nın düşünce dünyasındaki etkilerini değerlendirdiği bir konuşma yapıldı. "Bir Şair, Bir Seyyah, Bir Kâşif, Bir Filozof Teoman Duralı Paneli" belge takdimi ile sona erdi.