YÜZSÜZLER

Yakın tarihte Hazine ve Maliye Bakanlığı illerde vergi yüzsüzlerini açıkladı.

Abone Ol

Hangi ilde olursa olsun o ilde yaşayanlar listelere baksınlar hepsini tanıyacaklar, kişi olarak da firma olarak da herkes herkesin kim ve nerede olduğunu bilindiği halde yüce devletimiz alacağını tahsil etmek için bu adamları bulamamış, şimdi de çıkmış çaresizliğini itiraf edercesine yüzsüzlerin listelerini yayınlamış.

Kimse yüzsüz falan değil, hiçbir kişi veya firma bu etiketle anılmamalı, sen devlet olarak o kişi ve firmalara her türlü bankacılık işlemlerinde engel koyma, yurtdışına çıkarken VİP kapılarını kullandır, yeri geldiğinde siyasi arenalarda protokole koy, o kişi ve firmaların gerekirse hatalarını görmezden gel, lüks araç ve gayrimenkul alırken sesini çıkarma, gelirlerini kontrol etme o kişi ve firmalarda sana olan SGK borçlarını ödemediğinde çalışanlar mağdur olmasın diye SGK işlemlerine müdahale etme çık ondan sonra salya sümük ağla! Hadi bir ay yatırmadı, iki, üç, beş derken bu yüzsüzler yıllarca SGK borçları ve vergilerini ödememiş, borçlar birikmiş, ne zaman ki işler Arap saçına dönmüş o zaman çık bunlar yüzsüz de.

Hayır sayın devletimiz bu kadar hoşgörülü davrandığınız şahıs ve firmalar borçlarını zamanında öderlerse enayilik olurdu. Bir vatandaş bankalara olan borcunu ödemediğinde bankalar o vatandaştan parasını alana kadar   ümüğünü sıkıyor ve sonuçta alıyor, sen devletsin, güçlüsün, arayıp bulamadığın kişi ve adres olamaz, ortada borcunu tahsil edemeyen bir beceriksizlik varsa kusuru kendinde ara ve SGK borcu ve diğer vergilerini gününde ödeyenlere haksızlık olmasın ve o insanlar kendini enayi gibi hissetmesin. Vergi borcu namus borcu olmalı…

Başka bir yüzsüzlük daha...

Bu yazıyı yazdığım sıralarda FETÖ terör örgütü liderinin öldüğünü öğrendim, aslında bizler gerçekleri kolayca kabul edemiyoruz ve kendi öz benliğimizden kolayca çıkıp anında başka birisi oluyoruz. Bu Fetullah denen -ki rahmet okumam- şahıs daha düne kadar en üst seviyede hürmet gören ve protokollerle ağırlanan birisiydi, ona bu hak etmediği değeri fazlasıyla verenler hala aramızda ve bugün belki de bizden daha çok lanet okuyacaklar. İşte biz buyuz!