Seyir halindeyken denenecek sistem ve cihazlar, TCG Anadolu’nun savaş ve operasyon durumunda karşılaşabileceği olumsuzlukların belirlenmesini sağlayacak. Amfibi piyadelerinin yanı sıra havuzlu gövdesiyle çok sayıda zırhlı deniz aracı ve denizden karaya çıkarma yapabilecek zırhlı personel taşıyıcıları barındırabilen TCG Anadolu’ya konuşlanan kara, hava ve deniz araçları da bu testler sırasında kullanılacak.
Tam bağımsız savunma sanayii hedefinin olduğu belirtilen açıklamada, inşası biten Anadolu gemisinin ilk teknik seyrine çıkmaya hazırlandığı bildirilmişti. Savunma Sanayii Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İnşası biten ANADOLU Gemimiz ilk teknik seyrine çıkmaya hazırlanıyor. Sonrasında kabul testlerine geçeceğimiz ANADOLU, Bayraktar TB3 SİHA’larımızla Donanmamızın gücüne güç katacak. Büyük ve güçlü Türkiye’nin bekası için hedefimiz Tam Bağımsız Savunma Sanayii!" denilmişti.
50’den başlayıp 110’a çıkıyor. Bizim şu andaki gemimiz olarak düşünecek olursa en az 50 İHA ve SİHA’dır. Şu anda AKINCI’nın konuşlandırılabileceği bir platformdan bahsetmiyorum. Jet motorlu insansız hava aracımız şu anda maketi yok ama BAYKAR bu anlamda önemli adımlar attı. Bir taraftan TUSAŞ’ın da çalışmaları var yakında jet motorlu İHA ve SİHA’larımızla geleceğiz. Önümüzdeki seneyi bekleyin.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te İmza Gazetesi sitemize
abone olun.