ZONGULDAK

Yıllarca hizmet verdi...Okul yıkıldı ne gelen ne soran var!

Abone Ol

Türkiye Taşkömürü Kurumunun çok faal olduğu yıllarda ocak katırları ve atların samanlık ahırı olarak kullanılmakta iken 70’li yıllarda içi-dışı onarılarak ihtiyaçtan dolayı “İnağzı İlkokulu” olarak hizmet vermeye başlayan ve bu şekilde uzun yıllar kullanılan, binlerce öğrencinin eğitim aldığı ve öğretmenlerin hizmet verdiği daha sonra da yine ihtiyaçtan dolayı adı “Kilimli Anadolu Lisesi” olarak değiştirilip eğitime devam eden İnağzı Çamlık mahallesindeki bu tarihi bina taşıdığı bazı riskler nedeniyle yaklaşık 3-4 sene önce yıkılmıştı.

Binlerce öğrenci ve öğretmenlerin anısını taşıyan okulun yıkılması burada okuyan öğrencileri ve eğitimcileri üzmüştü. Bu mahallede oturmam münasebetiyle ilkokulu bu okulda bitiren biriydim. Yıkılması beni son derece üzmüştü anılarımız adeta yerle bir oldu.

 Bina eski ve riskli olmuş olabilir ve yıkılması da gerekli olmuştur buna diyecek sözümüz elbette olamaz ancak burada çok geniş bir alan mevcuttur. Aradan yıllar geçtiği halde ve yıkıldıktan sonra öylece kaderine terk edilmiş durumda olması ve hiçbir işlem yapılmaması çok daha üzücüdür.

Konuyu bizzat geçtiğimiz aylarda Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Züleyha Aldoğan’a ilettim ve bilgisine başvurup bilgi aldım. Milli Eğitim Müdürü Sayın Aldoğan duyarlılık göstererek teşekkür ederek mutlaka ilgileneceğini ve yetkili bir arkadaşı oraya gönderip incelemeler sonucu ne yapılabilir konusunda bilgi alıp haber vereceğini ifade etmişti.

Sayın Müdürümüzün adı tayin olacağı haberleriyle gündemde ancak aradan geçen bunca aya rağmen yıkılan okul hakkında neler yapılıp yapılmayacağı konusunda halkın beklentisine cevap vermemesi ve bilgilendirme yapmaması hoş karşılanmamaktadır. Ve İnağzı mahallesi halkı da mutlaka ve mutlaka yetkililerden bir cevap beklemektedir. Eğitime çok önem veren Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın da konuyu öncelikle ele alması da mahalle halkı tarafından istenmekte ve beklenmektedir.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, bu fotoğrafı aylar önce çekmiştim. Okul yıkılınca alanı da bu şekilde meydana çıktı. Sayın yetkililerimizi göreve davet ediyoruz. Sayın Valimizin durumdan haberi vardı ve Milli Eğitim yetkililerine ilettiğini hatırlıyorum. Sayın Aldoğan tayin olacak olsa da buranın çözüme kavuşması için konunun takipçisi olmaya da devam edeceğim. Zonguldak’ta yer sıkıntısı olduğu söyleniyor da işte size yer burası bir şekilde değerlendirilmesi lazım diye Sayın yetkililerimize bir kere daha duyuruyorum. Haber-Foto-Yorum: Mustafa Emen.