ZONGULDAK

Yenidoğan Canlandırma eğitimi tamamlandı!

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’nca başlatılan “Yenidoğan Canlandırma” eğitiminin tamamlandığı bildirildi.

Abone Ol

“6 HEKİM VE 16 SAĞLIK PERSONELİNE EĞİTİM VERİLDİ”

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’nün yazılı basın açıklamasında, şöyle denildi:
“Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından 12-14 Kasım 2024 tarihleri arasında il genelindeki hastanelerde doğum ve yenidoğan servislerinde çalışan 6 hekim ve 16 Sağlık personeline yönelik ‘Yenidoğan Canlandırma’ eğitimi düzenlendi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Tıp Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda düzenlenen ve tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulanabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla NRP Kurs Sorumlusu Halk Sağlığı Hizmetlerinde görevli Uzman Sevil Çelik, BEUN Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Aydemir, Anestezi ve Reanimasyon Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rahşan Dilek Okyay, Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görevli hemşireler Şengül Bayrak ve Nihal Kalıncı, Zonguldak Kdz. Ereğli Hastanesi’nde görevli Doç. Dr. Mehmet Cantürk ve ebe Nagehan Kabasakal tarafından ‘Yenidoğan Canlandırma’ eğitimi verilmiştir. 

‘SERTİFİKA VERİLDİ’

Düzenlenen eğitim sonrasında törenle eğitime katılanlara sertifikalarını BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı  Dr. Bilal Cin, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Pınar Menderes Turhan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ümit Çavuş, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Aydemir, dekan yardımcıları Doç. Dr. Özlem Elmas ve Doç. Dr. Güneş Çakmak tarafından verildi.

‘HER DOĞUMDA EĞİTİLMİŞ EN AZ BİR PERSONEL BULUNDURULMALIDIR’

Törenin ardından konuşma yapan BEUN Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Aydemir, ‘Ülkemizde de asfiksi temel bir yenidoğan sorunu olmayı sürdürmekte ve özel bir neonatal deneyimi olmayan kurumlarda da yenidoğan canlandırma gereksinimi doğabilmektedir. Bu nedenle asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu tarafa Yenidoğancanlandırma/Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP) Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Dairesi Başkanlığı Sorumluluğunda yürütülmektedir. Her doğumda eğitilmiş en az bir personelin mutlaka bulunmasının amaçlandığı program kapsamında gerçekleştirilen uygulayıcı eğitimleriyle temel canlandırma uygulamalarının yerleştirilebilmesi için bu konuda eğitim almış ve standart uygulama yapacak personel yetiştirilmektedir’ dedi.”

Zonguldak Haberleri