Vali ve Emniyet Müdürü… Fevkani Köprüsü karmaşası…

Abone Ol

Yaklaşık 2 aylık aradan sonra yeniden Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanlığı ve İMZA Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevimin başına döndüm. Dolayısıyla da elimde olmayan duraklama dönemini bir kenara bırakıp hemen yapmamız gereken ziyaretlere başladım.

Zonguldak’tan 4 Ağustos günü ayrıldığımdan sonra Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz ile Sayın Emniyet Müdürümüz Fahri Aktaş’ın Cumhurbaşkanlığı kararıyla atamaları yapılıp yerlerine Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve Emniyet Müdürü Sinan Ergen’in göreve getirildiğini Görele-Çanakçı ilçesindeki fındık toplamaya gittiğim baba toprağımda basından öğrendim. Hal böyle olunca kendilerini ziyaret etme ve hayırlı olsun temennisinde bulunmam ancak döndüğümde gerçekleşti.

5 Ekim Perşembe günü Sayın Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu’nu ve 6 Ekim Cuma günü de Sayın Emniyet Müdürümüz Sinan Ergen’i yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte makamlarında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundum.

İlimizin yeni göreve başlayan iki değerli isimlerini kısa da olsa tanıma fırsatımız oldu. Devletin Valisi demek yönettiği ilin sorumlusu demek olduğuna göre Sayın Vali Osman bey doğal olarak şehrin konularına hakim olmaya başlamış ve kısa zaman içerisinde Zonguldak’ın hemen her sıkıntısına hakim bir görüntü verdi. Demek ki gece-gündüz demeden dersini iyi çalışmış. Bilindiği gibi Zonguldak coğrafi konumu itibariyle de çözüm noktasında zor bir şehir. Sayın Valimiz buna göre odaklanmış bunu gözlemledik.

Özellikle de şu an itibariyle gündemdeki yerini koruyan Fevkani Köprüsünün yıkılması konusunda kararlı bir tutum ortaya koyarak yasaların kendisine verdiği yetkiye göre sürekli direnmeye çalışan köprü altı esnaflarına bunu anlatarak tatlı bir şekilde çözüm yolu üretmiş.

Ancak esnafların bazılarının hala da direnme noktasında olduğu haberleri yapılıyor. Köprü üstündeki asfalt sökümü makinalarla tamamlandı şimdi sıra yıkıma geldi. Süreç zor elbette yıkım kolay olmayacak. Zonguldak halkını birkaç ay sıkıntı bekliyor ama sıkıntı olmadan da refaha ulaşılmıyor.

Bunun yanı sıra Lavuar alanı projesi de başlayacak. Her iki önemli proje şehrin sıkıntılı günlerden aydınlık günlere geleceği ve modern bir Zonguldak’ın ayak sesleri olarak değerlendiriliyor. Tüm halk bu projelerin sonunda şehrin nasıl bir hale geleceğini gerçekten merak ediyor. Bizlerde merak ediyoruz. Yıllardır bu konularla uğraşmak, sürekli haber yapmak bizleri de yordu.

Yeni Valimizin şehrimiz hakkındaki konuşmalarına ve değerlendirmelerine baktığımızda Zonguldak’a güzel hizmetler vereceğine inanıyoruz. Yeni görevi hayırlı olsun.

EMNİYET MÜDÜRÜ SİNAN ERGEN

Zonguldak’a Fahri Aktaş’ın yerine atanan yeni Emniyet Müdürümüz Sinan Ergen’i de ziyaret edip kendisini tanıma fırsatı bulduk ve hayırlı olsun temennisinde bulunduk.

KGD olarak bizleri kapıda karşılayan Sayın Ergen’i ilk gördüğümüzde fiziki yapısı itibariyle sert biri olarak izlenim verse de muhabbete başladığımızda hiç te öyle biri olmadığını aksine açık sözlü tam bir görev adamı olduğunu ve kanunların kendisine verdiği yetki dahilinden asla taviz vermeyeceğini gözlemledik zaten kendisi de aynı ifadeleri söyledi.

Yani, işin özeti şuydu, “Ben Emniyet müdürüyüm ve asayiş berkemal.” demek istedi. Doğrusu da buydu. Bir Emniyet Müdürünün görevi atandığı ilin huzur ve güvenliğinden sorumluydu. Manisa’ya atanan önceki müdürümüz Fahri Aktaş’tan biraz farklıydı özellikle magazinsel görüntülerden uzak biri olduğunu da öğrenmiş olduk. Elbette her insanın değişik özellikleri ve görev anlayışı vardır.

Kendisini tanımaktan mutlu olduk. Zonguldak’ın coğrafi yapısıyla çok güzel bir şehir bir o kadar da sakin olduğunu ifade eden yeni Müdürümüz Sinan Ergen’e bir kere daha hoş geldin diyerek başarılı çalışmalar temenni ediyoruz. Kalın sağlıcakla…