GÜNDEM

Türkiye'de sıcaklık rekorları kırılıyor... On yedi kent için sarı alarm verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamalarına göre Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Abone Ol

Bugün Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, İstanbul ve Ankara'da 35-36 derece, İzmir'de ise 37 dereceye kadar çıkması bekleniyor. 17 kent için ise sarı alarm verildiği açıklandı.

Yağış Beklenen Bölgeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Osmaniye, Sinop, Sivas ve Van çevrelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan'ın batı kesimlerinde kuvvetli yağışlar olabileceği uyarısı yapıldı.

Rüzgar Durumu

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege ile Sinop ve Samsun çevrelerinde zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgarlar esmesi öngörülüyor.

Günün En Yüksek Sıcaklıkları

Ankara'da 33 derece, İstanbul'da 34 derece, İzmir'de 37 derece, Bursa'da 34 derece, Adana'da 36 derece, Antalya'da 39 derece, Samsun'da 31 derece, Trabzon'da 29 derece, Erzurum'da 26 derece ve Diyarbakır'da 40 derece olarak ölçülmesi bekleniyor.

Gündem Haberleri