ZONGULDAK

TTK’nın ocaklarına 95 bin 250 kilogram alınacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), maden ocakları için ihaleye çıktı.

Abone Ol

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), maden ocakları için 95 bin 250 kilogram koagülant ile flokülant ihalesine çıktı.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlüklerinden Armutçuk ve Kozlu’nun ihtiyacının giderilmesi için toplamda 95 bin 250 kilogram olmak üzere koagülant ile flokülant ihalesine çıkıldı.

“64 bin 500 kilogram koagülant ile 30 bin 750 kilogram flokülant satın alınacak”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumun müessese müdürlüklerinden Armutçuk’a 4 bin 500 kilogram koagülant ve  750 kilogram flokülant, Kozlu’ya da 60 bin kilogram koagülant ve 30 bin kilogram flokülant olmak üzere 64 bin 500 kilogram koagülant ile 30 bin 750 kilogram flokülant satın alınacak.
Toplamda 95 bin 250 kilogram olarak Armutçuk ve Kozlu Müessese Müdürlüğü Lavuarı Atıksu Arıtma-Susuzlaştırma Tesisinde kullanılmak üzere koagülant  (küçük boyutlu kömürü (şlamı) pıhtılaştırıcı ve topaklayıcı) ve flokülant (çöktürücü) malzemeler temin edilecek.”

Koagülant nedir?

Koagülantlar, bir çözeltide bulunan ince parçacıkların pıhtılaşmasını destekleyen, koagüle olmuş parçacıklar oluşturan, daha sonra dibe çökerten (sedimantasyon) maddelerdir.

Flokülant nedir?

Flokülantlar, bir çözeltide bulunan ince parçacıkların topaklanmasını destekleyen, bir flok oluşturan, daha sonra yüzeye çıkartan (flotasyon) veya dibe çökerten (sedimantasyon) maddelerdir.

İhaleye teklif verme tarihi 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 23 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.