ZONGULDAK

TTK’dan misyon, vizyon, temel değerler vurgusu!

Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK), “Türkiye Taşkömürü Kurumu Stratejik Plan 2019-2023” raporunda kurumun 1848’dan bu yana üretimleriyle devlete destek, milletin yarınlarına kazanç sağlamasının yanı sıra kömürü Türkiye’nin yeni milli güç kaynaklarından biri haline getirmeye kararlı olduğu ifadeleri kullanıldı.

Abone Ol

Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK), “Türkiye Taşkömürü Kurumu Stratejik Plan 2019-2023” raporunda kurumun 1848’dan bu yana üretimleriyle devlete destek, milletin yarınlarına kazanç sağlamasının yanı sıra kömürü Türkiye’nin yeni milli güç kaynaklarından biri haline getirmeye kararlı olduğu ifadeleri kullanıldı.

Araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nün, “Türkiye Taşkömürü Kurumu Stratejik Plan 2019-2023” raporunda yer alan “Bir Bakışta Stratejik Plan” kapsamında misyon, vizyon ve temel değerler değerlendirildi.

Raporda, şu görüşlere yer verildi:
“Misyonumuz; stratejik öneme sahip taş kömürü rezervlerini demir-çelik ve enerji sektörünün ihtiyacı doğrultusunda uygun ve güvenli yöntemlerle çevresel etkileri de dikkate alarak ülke ekonomisine kazandırmaktır.
Vizyonumuz; ülkenin metalurjik kömür ihtiyacının önemli bir kısmını karşılarken, bilgi ve deneyimiyle de yeraltı kömür madenciliğini geliştiren öncü kurum olmaktır.
Temel değerlerimiz; işçi sağlığı ve iş güvenliğine önem vermek, bilgiye erişebilirlik, hesap verebilirlik, müşteri odaklılık, öncü ve yönlendirici olmak, saygınlık ve güvenilirlik, tutarlılık ve süreklilik, gelişime açıklık ve sürekli iyileştirme anlayışı, kaynak kullanımında etkinlik ve verimlilik ile takım çalışması odaklı olmak.

‘Metalurjik kömür üretimi artırılacak’

Üretim, verimlilik ve randımanları arttırmak kapsamında sürülen galeri miktarı, üretim miktarı ve randımanların yanı sıra metalurjik kömür üretim oranı arttırılacak, elektrik arızalarından kaynaklı üretim kesinti süresi de azaltılacaktır. 

‘Geri dönüştürülebilir atıklar ekonomiye kazandırılacak’

Ürün ve hizmetlerin kalite, çeşitlilik ve yetkinliğini artırmaya yönelik; kabul görmüş akreditasyon ve sistem belgeleri alınacak, üretimde kullanılan malzemelerin kurum olanaklarıyla üretimi ve Ateks sertifikalı ürün sayısı artırılacak, prim penalite (ceza) uygulanan sanayi satışlarında verilen penalite tutarı iyileştirilecek, geri dönüştürülebilir atıklar da ekonomiye kazandırılacaktır. 

‘İş kazaların sayısı yüzde 3 oranında azaltılacak’

İş sağlığı ve güvenliği süreçlerini etkin yürütmekle de İSG kültürü sürekli iyileştirilerek iş kazaların sayısı yüzde 3 oranında azaltılacak, İGS eğitimi alan çalışan sayısı oranı ile kurum dışında verilen eğitimler artırılacaktır.

‘Çalışan memnuniyeti her yıl yüzde 3 oranında artırılacak’

Kurum içi iletişim ve personel gelişimini sağlamakla ilgili kurum içi eğitimler yaygınlaştırılacak, çalışan memnuniyeti her yıl yüzde 3 oranında, kurum içi etkinlik faaliyetleri ise artırılacaktır. 

‘Gelirlerin giderleri karşılama oranı artırılacak’

Finansman durumun iyileştirilmesi amacıyla koklaşır nitelikteki kömür fiyatları dünya piyasasına göre artı-eksi yüzde 5 oranında belirlenecektir, üretim maliyeti düşürülecektir (ticari maliyet), gelirlerin giderleri karşılama oranı artırılacaktır. 

‘Milletimizin yarınlarına kazanç sağlıyoruz’

1848’dan bu yana üretimlerimizle devletimize destek, milletimizin yarınlarına kazanç sağlıyoruz. 
Kömürü ülkemizin yeni milli güç kaynaklarından biri haline getirmeye kararlıyız.”