ZONGULDAK

TTK’dan dikişsiz boru ihalesi!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), dikişsiz boru ihalesine çıktı.

Abone Ol

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), dikişsiz boru ihalesine çıktı.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlüklerinden Kozlu’nun yanı sıra Maden Makinaları Fabrikası İşletme Müdürlüğü’nün ihtiyacı sıcak haddelenmiş dikişsiz çelik çekme boru satın alınması için ihale yapılacak.

“294 metre alınacak”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumun müessese müdürlüklerinden Kozlu’ya 36 metre dikişsiz çelik çekme boru 3"x 6000 mm (SCH 80), 60 metre dikişsiz  çelik çekme boru 4"x 6000 mm (SCH 80),
60 metre dikişsiz çelik çekme boru 6"x 6000 mm (SCH 80), 24 metre dikişsiz çelik çekme boru 8"x 6000 mm (SCH 80) ve 12 metre dikişsiz çelik çekme boru 10"x 6000 mm (SCH 80) ile Maden Makinaları Fabrikası İşletme Müdürlüğü’ne 102 metre dikişsiz çelik çekme boru 180x130x25 mm (boyasız) olmak üzere 6 kalemde toplamda 294 metre uzunluğunda sıcak haddelenmiş dikişsiz çelik çekme boru satın alınması için ihale yapılacak.
Uzunlukları 6 metre olacak boruların iç ve dış yüzeyleri temiz ve düzgün olacak, üzerlerinde çapak, tufal, katmer, çatlak, pas, karıncalanma vb. kusurlar bulunmayacak. SCH 80 boruların içi ve dışı oksidasyona karşı koruyucu boya ile 2 kat boyanmış olacaktır. Dış çapı 180 mm olan boru boyasız teslim edilecektir.
Civata ve contasız konumundaki borular toleransları ilgili standartlarda belirtildiği gibi düz uçlu (flanşlı veya dişli olmayacaktır) olacaktır.”

İhaleye teklif verme tarihi 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 11 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Sıcak haddelenmiş dikişsiz çelik çekme boru  nedir?

Dikişsiz çelik boru, dikişli borulardan farklı olarak, sıcak haddeleme veya soğuk çekme yöntemiyle tek bir parça halinde üretilen bir çelik boru türüdür. Bu yöntem sayesinde, borunun tamamı homojen bir yapıya sahiptir ve dikişsiz bir yüzeyi vardır. İlk olarak, kaliteli bir çelik ham maddenin seçimi yapılır.