ZONGULDAK

TTK’dan ÇZK ihalesi!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), komple Çift Zincirli Konveyör (ÇZK) yedekleri ihalesine çıktı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; kurumun ihtiyacı komple ÇZK yedekleri temin edilmesine yönelik ihale yapılacak.

“1025 ADET”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumumuz müessese müdürlükleri Kozlu, Üzülmez, Karadon ve Amasra’nın yanı sıra Maden Makinaları Fabrika İşletme Müdürlüğü’nün (MMFİM) ihtiyacı toplamda 1025 adet ÇZK satın alınacaktır. 
Şöyle ki TTK yer altı kömür madeni ocakları için konveyörlerle kömür nakliyatında
kullanılmak üzere komple ÇZK yedekleri imal ettirilecektir. İmal edilecek parçalar üzerinde toleransı belirtilmeyen ölçüler için toleranslar DIN 7168’e göre ince mertebede, döküm yüzeyler için ise DIN1683’e ve DIN1686’ya göre ince mertebede olacaktır.
Alaşımsız çelik döküm malzemeler DIN 1681’deki, pik döküm malzemeler ise DIN 1691’deki mekanik özellikleri karşılayacaktır.

‘KUSURSUZ OLACAKLAR’

Malzemelerin yüzeyleri kusursuz olacak, çatlak, döküm boşluğu, kaynakla dolgu, çapak, katmer, bünyesine yabancı bir cisim karışması veya kullanılmalarına mani teşkil edebilecek herhangi bir kusur bulunmayacaktır.
Döküm malzemelerde dökümden sonra ince taneli ve homojen bir iç yapı elde etmek için normalize tavlaması yapılacaktır. Delikler ekseninde delinecek ve vidalar ekseninde açılacaktır. İmalatta kullanılacak hazır malzemeler (cıvata, somun, rondela, yağ keçesi, köşebent, lama vb.) TSE
Standartlarına uygun imal edilmiş olacaktır.
Kaynaklı bağlantılarda imal edilecek malzemeye uygun kaynak elektrotu kullanılacaktır. Kaynak dikişleri kaynak boşluğu ihtiva etmeyecek, dikişlerin üzerindeki cüruflar kırılacak ve kaynak sıçramaları temizlenmiş olacaktır. Elektrodlar, TSE Uygunluk Belgeli olacaktır.
Kaynaklı parçalarda şekil değişmesi (deformasyon) ve gerginliğin olmaması için işlem sırası ve uygulama yöntemlerine riayet edilerek gereken tertibat alınacaktır. Kaynak yaparken eksen kaçıklığının olmaması sağlanacaktır.

KONTROL VE MUAYENE

Kontrol, muayene ve kabul bu şartname esasları dahilinde TTK Makine ve İkmal Dairesi Başkanlığı Muayene ve Tesellüm İşleri Şube Müdürlüğünce yapılacak ve gerek görülmesi halinde kurumumuz 
ilgili birim elemanları da muayeneye iştirak ettirilecektir. Gerek görüldüğü takdirde firma laboratuvarından ücretsiz istifade edilebilecektir, kurumumuz imalatı kontrol etme yetkisine sahip olacaktır.

‘6 ADET DENEY ÇUBUĞU BULUNACAK’

Her parti döküm ile birlikte çelik dökümde DIN-50125’e, pik dökümde DIN 50109’a göre dökülecek ve malzemelerle birlikte normalizasyona tabi tutulacak 6 adet deney çubuğu dökümde hazır bulunacak, kurumumuz yetkili elemanı tarafından alınacak ve bu işlem her parti döküm için tekrarlanacaktır. Döküm esnasında alınan ve döküm malzemeleriyle birlikte normalize edilen deney çubukları mekanik özelliklerin ve kimyasal analizin tespitinde kullanılacaktır. Bulgu değerleri alaşımsız çelik dökümde DIN 1681’deki ve pik dökümde DIN 1691’deki mekanik özellikleri karşılamadığı takdirde o parti döküm malzemeler reddedilecektir. Firma iade edilen malzemelerin yerine uygun olanları en geç 15 günde teslim edecektir. Diğer malzemelere ait kimyasal özellikler malzemelerden talaş alınarak tespit edilecektir. Montajı tamamlanan malzemeler korozyona karşı gri metal primer boya ile boyanacak ve işlenmiş yüzeyler oksidasyona karşı koruyucu yağ ile yağlanacaktır.
Bu arada ihalenin teknik şartnamesinde detaylı bilgiler eksiksiz yer almaktadır.”

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 6 Kasım 2024 Çarşamba günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

ZİNCİRLİ KONVEYÖR NEDİR?

Zincir konveyörler, endüstriyel üretim ve malzeme taşıma süreçlerinin vazgeçilmezidir. Ürünlerin taşınması ve işlenmesinde kritik bir öneme sahiptir. Konveyörler, özellikle ağır olan yüklerin ya da büyük hacimli malzemelerin taşınmasında kullanılarak pek çok endüstriyel uygulamada çözüm sunar.
Zincirli konveyörler, dayanıklı bir zincirden ve zincirin üstüne yerleştirilen tablalardan oluşur. Zincirli tablalar malzemelerin taşınması için platform görevinde kullanılır. Temel çalışma prensibi tablaların döngü içerisinde dönmesi ya da hareket etmesiyle gerçekleşir. Ürünleri bu tablalara yerleştirerek ürünlerinizi istediğiniz hız ve yönde taşıyabilirsiniz.

Zonguldak Haberleri