ZONGULDAK

TTK’dan çatı ihalesi!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğünün çatısının onarımı için ihaleye çıkıldı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun genel müdürlüğünün çatı onarımı ve dış cephede muhtelif yerlerinin onarımına yönelik ihale yapılacak.

“YAPILACAK İŞLER ARASINDA İNŞAAT VE ELEKTRİK İŞLERİ, ÇATI VE DIŞ CEPHE TADİLATI, PROJELER, ÖZEL POZLAR İLE GÖRSEL BULUNMAKTADIR”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Yapılacak işler arasında inşaat ve elektrik işleri, çatı ve dış cephe tadilatı, projeler, özel pozlar ile görsel bulunmaktadır.
TTK Genel Müdürlüğü çatısının zeminindeki kaplamalar, parapet üst yüzeyindeki kaplamalar ve parapetlerde iç kısımlardaki kaplamalar (seramik kaplama, traverten mermer ve kaplama altında kalan harç, bağlayıcı malzeme vb.) sökülecektir.
Çatı zemininden sökülen zemin altında 10 cm derinliğinde beton kırılıp çıkan moloz sahadan uzaklaştırılacaktır, çatı mevcudunda bulunan tecrit ve her türlü yalıtım malzemesi de sökülüp sahadan uzaklaştırılacaktır.
Projesinde gösterilen her bir gider deliği için 100 lük oluk iniş ağzı takılıp ve 2 adet 20 cm genişliğinde 12 cm derinliğinde 50 cm uzunluğundaki plastik modüler kanal zemin yatağı hazırlanarak, kanalları birbirine geçiş bağlantı noktalarına poliüretan esaslı plastik enjekte edilerek montajı yapılacaktır. Kanalı zemine sabitlemek ve çevresindeki boşlukları tesviye betonu ile doldurulacaktır. Modüler kanalın montajı yapıldıktan sonra kanal üstüne D400 yük sınıfına uygun üretilmiş pvc kilitli ızgara 20 cm genişliğinde 50 cm uzunluğunda modüler ızgaranın montajı yapılacaktır.

‘ÇATIYA HASIR ÇELİK YERLEŞTİRİLECEK’

Açığa çıkan çatı zemini üzerine 188*188*6 ebatlarında hasır çelik yerleştirilecek ve 10 cm kalınlığında C25/30 dayanımında beton dökülerek daha sonra yapılacak yalıtım ve kaplama imalatları için zeminin düzletilmesi (parapet/duvar ve zemin birleşim noktalarının pahlanması dahil) sağlanacaktır. Beton dökülerek düzeltilen çatı zeminine, parapetlerin üst ve iç duvar kısımlarına 15.270.1111 pozuna uygun şekilde yüzde 100 Saf Poliürea bazlı iki bileşenli su yalıtım malzemesi ile 2 mm kalınlıkta su yalıtımı yapılacaktır. Çatıda poliürea esaslı zemin kaplaması yapılan yalıtım üzerine 15.190.1018 pozuna uygun poliüretan esaslı, tek bileşenli, solventli, UV dayanımlı, koruyucu son kat kaplama malzemesi ile kaplama yapılacaktır.
Yüklenici çatı tadilatı sırasında yer altı ve yer üstü her türlü tesisin zarar görememesi için emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür. Herhangi bir su, elektrik, telefon, doğalgaz vb. hattına zarar verirse bu zararı gidermek zorundadır. Çatı tadilatı esnasında oluşacak toz, parça düşmesi ve çevre kirliliğine karşı gerekli tedbirler alınması yükleniciye aittir.
Yüklenici iş emniyeti hususunda kanun, nizamname ve usullere riayet edecektir. Yüklenici iş yasası, sosyal sigortalar kurumu yasası ve yapı işleri işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü hükümlerini yerine getirmekle yükümlüdür. Yüklenici çalışan elemanlarının, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuat ve yasada belirtilen her türlü önlemlerini almakla yükümlüdür.

‘ÇATI TADİLATINDAKİ HER TÜRLÜ KAZANIN SORUMLULUĞU YÜKLENİCİYE AİTTİR’

Çatı tadilatı sırasında oluşacak her türlü kaza, üçüncü şahıslara karşı doğacak maddi ve manevi hasarın sorumluluğu yükleniciye aittir. İdarenin hiçbir sorumluluğu olmayacaktır. Çalışma sahasındaki giriş çıkışları kontrol altına almak, çalışan ve kontrol görevlilerinin dışındaki kişilerin çalışma sahasına girmelerini önlemek yükleniciye aittir. İşi zamanında bitirmek için gerekli ekip ve ekipmanı yeteri kadar iş başında bulundurmak yükleniciye aittir.
Yüklenici mahallin tamirat işleri tamamen bitince, mahallin çevresini (kiremit, kutu, artık malzemeden) tamamen temizleyecektir.

DIŞ CEPHE TADİLATI
 
Dış cephede kontrol mühendisince gösterilecek olan yerlerde tehlike arz eden kullanım ömrünü tamamlamış dış cephe traverten kaplamaları sökülecektir. (Yaklaşık 100 metrekare)
Söküm sonrası boş kalan yerlere dış cephe sıvası yapılacak. Mevcutta kalan taşlara doğru pah verilecektir. Yüklenici mahallin tamirat işi tamamen bitince, mahallin çevresini atık malzemeden tamamen temizleyecektir.

ELEKTRİK İŞLERİ 

Tüm çatının kenarlarında yer alan parapetlerin üzerinde bulunan 270*60*1,5 mm boyutlarındaki kablo tavaları sökülüp tekrar aynı güzergâha montajı yapılacaktır. Söz konusu alanda bulunan kablo kanalı sökülerek (yaklaşık 15 metre) yine aynı boyutlarda (270*60*1,5 mm) ve özellikte bulunan kablo tavası montajı yapılacaktır. 
Eksik bulunan yaklaşık 3 metre uzunluğunda uygun boyutlarda kablo tavası kapağı montajı yapılacaktır.
Tüm bu işlem yapılırken kablolarının zarar görmemesine özen gösterilecektir. Kablolara zarar verilmesi halinde yüklenici tarafından karşılanacaktır.”

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 14 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Zonguldak Haberleri