ZONGULDAK

TTK’dan Avrupa Konseyi onaylı ihale!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Avrupa Konseyi onaylı ihaleye çıktı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlüklerinden Karadon’un ihtiyacı Avrupa Konseyi onaylı exproof elektrik motorları temini için ihale yapılacak.

“6 adet”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumun Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletme Müdürlüğü’nün ihtiyaç duyduğu 2 adet 120 kW ile 4 adet 200 kW olmak üzere toplamda 6 adet exproof  elektrik motorları ihaleyle satın alınacak. 
Elektrik motorunun sargı ve rulmanlarında sıcaklık algılayıcıları bulunacak ve bunlar yedekli olacaktır. Motorda sargılar için 2 adet ve rulmanlar için 2 adet sıcaklık algılayıcısı verilecektir. Uçları stator gövdesine monte edilmiş kablo bağlantı kutusunda yer alacaktır. 
Kablo giriş gleni M63 X 1.5 tipinde 2 adet eksproof (Grup 1 M2) rakorları bulunacak, 
rakorların kullanılmama durumlarına karşı kör kapakları da yanında yedek olarak verilecektir. Elektrik motorlarının gövdesi silindir şeklinde, taşınması için mapa bağlantı noktası ve mapası, yer altında 
mevcut bulunan şase ile uyumlu, IM 1001 (B3) ayaklı montaj şeklinde, motor 550V yıldız bağlı, her türlü dizayn, malzeme ve işçilik hatalarına karşı da 2 (iki) yıl süreyle garantili olacaktır.
Bu arada Avrupa Konseyi’nce onaylanmış bir kuruluş tarafından tanzim edilmiş sertifikalar teklifle verilecektir.”

Exproof motor nedir?

Exproof elektrik motorları en temel tanımıyla; gaz veya buhar patlamalarına mukavemet edebilen ve patlama ile buna bağlı oluşabilecek kıvılcımların ortamdaki gaz vs. ile temas edip ateşlenmeye ve patlamaya sebebiyet vermesine engel olan elektrik motorlarıdır.

İhaleye teklif verme tarihi 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 21 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Zonguldak Haberleri