ZONGULDAK

TTK’dan 300 bin adet su tüpü ihalesi!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 300 bin adet su tüpü ihalesine çıktı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlüklerinden Kozlu, Üzülmez, Karadon ve Amasra’nın ihtiyacı 
olarak 300 bin adet su tüpü ihalesi yapılacak.

300 bin adet su tüpünün müessese müdürlüklerine dağılımı

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumun müessese müdürlüklerinden Kozlu’ya 30 bin adet, Üzülmez’e 5 bin adet, Karadon’a 115 bin adet ve Amasra’ya 150 bin adet olmak üzere toplamda 300 bin adet plastik su tüpü için ihale gerçekleştirilecek. 

‘Lağım deliklerinde kullanılacak’

Metan gazlı yer altı maden ocaklarında lağım deliklerinin sulu sıkılanmasında kullanılmak üzere satın alınacak 3 kalem olmak üzere 300 bin adet plastik su tüpleri (kartuşları) özetle metan gazlı yer altı ocaklarındaki lağım deliklerinde kullanmaya uygun antistatik ve alev geciktirici özelliğe sahipliğinin yanı sıra yüzey yalıtkanlık direnci 1x109’u geçmeyecek, beyaz ya da şeffaf renkte üzerlerinde kabartmalı firmayı tanıtıcı markası ile imalat yılı ve çeyreği bulunacak, imalat ise son altı aya ait olacaktır. 
Tüpler, plastik tabakaların kaynak edilmesi suretiyle veya üfleme yöntemiyle imal edilecektir. Kaynak işlemi simetrik iki yarım parçanın tüm kenarları boyunca yapılacaktır. Tüpün bir ucunda aynı malzemeden yapılmış sızdırmaz tapa olacaktır. Tapa kolaylıkla açılabilecek şekilde imal edilecektir. Plastik malzeme homojen bir yapıda olacak, üzerlerinde hava kabarcığı, yabancı madde parçacıkları ve gözle görülmeyen delikler bulunmayacaktır.”

İhaleye teklif verme tarihi 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 30 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Madende lağım atmak ne demek?

Taş içinde sürülen galeri. Patlayıcı madde doldurmak için delinen delik. 
Lağım ateşlemesi de üretim veya galeri ilerlemesi amacıyla delinmiş olan 50 mm'ye kadar çaptaki lağım deliklerine patlayıcı madde, elektrikli veya fitilli kapsülle doldurup sıkılamak suretiyle yapılan patlatma işlemi, atım.

Zonguldak Haberleri