ZONGULDAK

TTK’dan 132 işçiye önemli duyuru!

Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nün ihtiyacı için yer üstünde istihdam edilmek üzere elektronik noter kura çekimiyle alınan 132 işçiye önemli duyuruda bulunuldu.

Abone Ol

“EMNİYET ARAŞTIRACAK”

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Genel Müdürlüğü’nün resmi internet web sitesinden, kura çekiminin sonucunda “asıl” olarak belirlenen adaylara yönelik  duyuruda, şöyle denildi:
“Kura çekiminin sonucunda iş başı yapmayı kazanan 132 işçi için Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nce arşiv araştırması  yapılacaktır.
TTK Beden Gücü Yönergesi’nin ilgili sağlık hükümlerine göre ‘İlk İşe Giriş Sağlık Raporu’nu almalarını teminen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk işlemi yapılacaktır.
Kura çekimi sonucunda ‘asıl’ olarak belirlenen adayların belgelerinin talep şartlarımıza uygun olup olmadığının tespiti amacıyla kontrol edilmek üzere 04.11.2024 – 13.11.2024 tarihleri arasında aşağıdaki belgelerle birlikte TTK Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı İşçilik Servisi’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.

‘ADAYLARIN YANINDA GETİRECEĞİ BELGELER’

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, diploma veya ‘çıktı’ aslı ve fotokopisi, ayrıca mesleğe göre istenmiş olan ek evrakların asılları ve fotokopileri, fotoğraf 4 adet (son  6 ay içinde çekilmiş vesikalık), varsa sigorta sicil numarası ve sigorta giriş tarihi, varsa askerlik terhis belgesi, nüfus kayıt örneği ile ikametgah belgesi.

‘EVRAKLAR 13 KASIM 2024 MESAİ BİTİMİNE KADAR TESLİM EDİLECEK’

Belgelerinden herhangi biri eksik olan adayların hiçbir belgesi kesinlikle alınmayacak olup belgelerin şeffaf dosya içinde getirilmesi gerekmektedir.
Evrak teslimi için son tarih 13.11.2024 mesai bitimine kadar (saat: 17.00) olup bu tarihe kadar kurumumuza belgelerini teslim etmeyen adayların yerine yedek adaylar çağrılacaktır.

‘KURADAN ÇIKMIŞ OLMAK İŞE GİRMEYE HAK KAZANDIRMAZ’

Kuradan çıkmış olmak tek başına işe girmeye hak kazandırmaz.
Başvuru şartlarında istenen belgelere sahip olmayan, belgelerini mazeretsiz olarak belirtilen tarihlerde getirmeyen, TTK Beden Gücü Yönergesi’ne göre istenecek olan sağlık muayenesini geçemeyen, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nce yapılacak arşiv araştırmasına göre işe girmeye engel durumu olanlar ile 8 ay içinde işten ayrılanların yerine mevcut sanatlarında bulunan yedek listelerinin ilk sırasındaki (1. yedek) kişiden başlamak üzere sırasıyla yedek aday çağrılıp hastaneye sevk edileceklerdir.
Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce alınan iş başvurularında beyana esas işlem yapılıp evrak kontrolü yapılamadığından evrak-belge kontrolü kurumumuzca yapılacak olup başvuruda istenen diploma ve belgelere sahip olmayan adaylar işe alınmayacaktır.
Bu ilan, yönetmelik hükümlerine göre tebligat niteliğinde olup işçi adaylarına ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.”

Zonguldak Haberleri