ZONGULDAK

TTK'da yıkım!

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK'da yıkım olacak.

Abone Ol

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), lojman ve trafo yıkım ihalesine çıktı.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; kurumum Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki Kılıç Mahallesi’nde yer alan 7 adet lojman ve 1 adet eski trafo binasının yıkımı için ihale yapılacak.

“KORUYUCU GÖZLÜK VE ÇELİK BURUNLU AYAKLABI KULLANMAK ZORUNDALAR”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Yüklenici firma çalışanları, yapılan işe uygun mesleki yeterlilik belgesi (diploma, sertifika veya belgelerine) sahibi olmalıdır.
Sahada çalışan tüm personel, yüklenici tarafından kendilerine verilen işe ve standartlara uygun kişisel koruyucu donanımları (iş elbisesi, baret-koruyucu şapka, emniyet kemeri, kulaklık, toz maskesi, eldiven, koruyucu gözlük, çelik burunlu ayakkabı, vb.) kullanmak zorundadır.

‘YÜKLENİCİ FİRMMA, ÇALIŞANLARIN HUZURU VE AHLAKI BOZACAK HAL VE HAREKETLERİNDEN SORUMLU OLACAK’

Yüklenici firma; iş süresince TTK çalışma şartlarına uygun ve yeterli sayıda işinin uzmanı teknik elemanı bulunduracak, çalışanların listesini ve belgelerini idareye sunacak, çalıştırdığı elemanların genel
huzuru ve ahlakı bozacak hal ve hareketlerinden sorumlu olacaktır. Sorun yaratan, TTK tarafından istenmeyen çalışanlar ise derhal değiştirilecektir.
Tüm imalat sorumluluğu yükleniciye aittir. İmalat esnasında kullanılacak malzeme ve ekipmanlar yüklenici tarafından sağlanacaktır. 
İnşaatlarda her imalat başlangıcında mutlaka bir örnek bölüm yapılacak, uygunluğu idarece onaylandıktan
sonra imalata devam edilecektir.
İnşaatta hatalı imalat yapılmış ise kırdırılıp projesine ve şartnamesine uygun yapılacaktır.

‘MALZEMELER OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINDAN KORUNACAK’

Malzemelerde istenen kalite standartları, garanti belgelerinin geçerliliği, yapılan işlemlerin proje ile uygunluğu idare tarafından onaylanmadıkça bir sonraki imalata geçilmeyecektir.
İmalatlar için gerekli her cins malzeme inşaat sahasına getirilecek, olumsuz hava ve çevre koşullarından korunacaktır.
İşin yapımı sırasında teknik zorluklar nedeniyle sözleşme dosyasından farklı imalat yapılması durumunda idare ve yüklenici tarafından onaylanmış proje değişikliğini gösterir belgeler, uygulanan (as-built) projeler idareye teslim edilecektir.
Kullanılacak bütün malzemeler idareye önceden bildirilecek ve idarenin onayı alınacaktır. İhalenin teknik şartnamesinde detaylı bilgiler yer almaktadır.”

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 10 Ekim 2024 Perşembe günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.