ZONGULDAK

TTK OCAKLARDA ZIRHA BÜRÜNECEK!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocakları zırha bürünecek.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlüklerinden Kozlu, Üzülmez, Amasra, Armutçuk ve Karadon’un maden ocaklarında PVC izole ve çelik tel zırhlı telefon ve sinyal kabloları temini için ihaleye çıkıldı.

“YER ALTI ZIRHLI TELEFON SİNYAL KABLOLARI İMAL ETTİRİLECEK”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumumuzun ihtiyacı olarak patlayıcı gaz ile toz ortamı ihtiva eden maden ocaklarında galeri ve tünellerde kullanılmak üzere teknik özellikleri belirtilen MGM yer altı zırhlı telefon sinyal kabloları imal ettirilecektir.


Beher tamburdaki kesiksiz (eksiz) kablo boyu toleransı ± 5 % metre olacaktır.
Kabloların her iki ucu tamburdan dışarı çıkarılacak, içine rutubet ve su sızmaması için uygun ve etkin bir yöntemle sıkıca kapatılacaktır. Her tambur üzerinde kablo cins ve tipini, yapılan rutin testleri gösterir dış etkenlere karşı korunmuş yazılı bir belge bulunacaktır. Ayrıca tamburun her
iki yüzüne yağlı boya ile bu belgedeki bilgiler aynen yazılmış, kablolarda da metraj
indeksi olacaktır.

‘BİR YIL GARANTİLİ OLACAK’

Teklif edilen kablolar, kabul tarihinden itibaren en az 1 (bir) yıl süre ile garantili olacaktır. Daha uzun süre garanti verilmesi durumunda, bu süre teklifte açıkça belirtilecektir. Fabrikasyon arızalı
olduğu kontrol ve muayeneler esnasında tespit edilemeyen ve bu şartnameden düşük performans gösterdiği işletme esnasında tespit edilen kabloyu firmalar uygun olan yenisi ile ücretsiz 1 (bir) ay içinde değiştireceklerdir.”

ZIRHLI KABLO NEDİR?

Zırhlı kablo, ezilme veya sert darbelere karşı kablonun zarar görmesini engelleyen ve koruma sağlayan güçlü bir yapıya sahiptir. Zorlu ortamlarda kullanılsa dahi esnekliğini ve dayanıklılığını koruyabilir.

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 15 Ekim 2024 Salı günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.
 

Zonguldak Haberleri