ZONGULDAK

TTK, külçe külçe satın alacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), külçe bakır ve bronz satın almak için ihaleye çıktı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; kurumun Maden Makinaları Fabrikası İşletme Müdürlüğü’nün ihtiyacı olan külçe bakır ve bronz temini için ihale yapılacak.

“7 BİN 500 KİLOGRAM KÜLÇE”
TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumumuz Maden Makinaları Fabrikası İşletme Müdürlüğü’nün ihtiyacı DIN 1708 standardında, Cu: %99,75-99,90, kokil kalıplara dökülmüş 20-30 kilogramlık külçeler halinde 5000 kilogram bakırın yanı sıra Rg5 kalite, kokil kalıplara dökülmüş 20-25 kilogramlık külçeler halinde Cu: %84-86, Pb: %4-6, Zn: %4-6, Sn: %5 olmak üzere 2500 kilogram külçe bronz (CuSn5ZnPb5) ihaleyle satın alınacaktır.

‘MALZEMELER DIŞ ETKENLERDEN KORUNMUŞ OLARAK UYGUN AMBALAJLARINDA TESLİM EDİLECEKTİR’
Gerek görüldüğünde malzemelere analiz yaptırılacak, ücretleri de firmaya ait olacaktır. Firmalar teklifleriyle birlikte marka belirtip teklif edilen malzemeye ait tüm ölçü, standart ve malzeme özelliklerini tanıtıcı katalog verecek ve teklif edilen malzeme işaretlenecektir. Diğer yandan ISO Kalite Yönetim Sistemi belgeleri ile şartnamede belirtilen malzemeden yapılmış ürünlerin kimyasal bileşimlerini gösteren test raporlarını teklifleriyle birlikte verecek olan firmalar, ayrıca teslimat yapabileceklerdir.

Firma teslimatla birlikte ilgili her ürüne ait kimyasal bileşimlerini gösteren test sertifikalarını sunacak, malzemeler de dış etkenlerden korunmuş olarak uygun ambalajlarında teslim edilecektir.

‘MALZEMELER KUSURSUZ VE 1 YIL GARANTİLİ OLACAKTIR’
Malzemelerde çapak, çizik, tufal ve katmer gibi kusurlar ile iç çatlaklar bulunmamalıdır. Kontrol ve muayeneler esnasında tespit edilemeyen ancak kullanma esnasında tespit edilen imalat hatalı malzemeler uygun olan yenileri ile firmaca ücretsiz değiştirilecektir. İmalat, malzeme ve işçilik hatalarına karşı 1 yıl firma garantisi altında olacaktır. Sipariş miktarlarından yaklaşık yüzde 8 oranına kadar fazlalık veya noksanlık kabul edilecektir.

Malzemelerin teslim yeri Maden Makinaları Fabrikası İşletme Müdürlüğü ambarıdır, boşaltma işlemi firmaya ait olacaktır. Bu arada gerektiğinde firmalardan denenmek üzere numune istenebilecektir. Değerlendirme bu deneme sonucuna göre yapılacaktır. İhalenin teknik şartnamesinde detaylı bilgiler eksiksiz yer almaktadır.”

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ 
Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 11 Kasım 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.