ZONGULDAK

TTK Kozlu, Karadon, Amasra, Armutçuk ve Üzülmez’in ihtiyacı için ihaleye çıktı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 3 bin 315 adet için ihaleye çıktı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlüklerinden Kozlu, Karadon, Amasra, Armutçuk ve Üzülmez’in 
ihtiyacı 3 bin 315 adet fantüp temini için ihale yapılacak.

“ALEV YÜRÜTMEZ ÖZELLİKLİ FANTÜP SATIN ALINACAK”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumumuzun ihtiyacı olarak müessese müdürlüklerinden Kozlu, Karadon, Amasra, Armutçuk ve Üzülmez’in yer altı kömür madeni işletmelerinde grup 1 (metan) gazlı ortamlarda DIN 21605 normunda A tipi cebri üfleyici havalandırma için iki yüzü yumuşak PVC ile (Polivinil Klorür) kaplı, çelik telli, antistatik ve alev yürütmez özelliğe haiz 250 mm, 400 mm, 600 mm ve 800 mm çaplarında havalandırma borusu (Fantüp) satın alınacak, boyu 5 metre olacak, toplamda da 3 bin 315 adet satın alınacaktır.”

‘PANTOLON DA SATIN ALINACAK’

Ayrıca TTK’nın ihtiyacı yer altı kömür madeni işletmelerinde cebri havalandırma sisteminde kullanılan anti-statik ve alev yürütmez özelliklerde vinil kaplanmış polyester bezden havalandırma borusu (Fantüp), ‘Y’ parçası (pantolon) ve redüksiyon satın alınacaktır.”

Y FANTÜP NEDİR?

Y Fantüp tünel çalışmaları için gereklidir. Yüksek seviyelerde havalandırma gereksinimini karşılama konusunda ilk gereksinim duyulan ürünlerden biridir. Dayanıklı yapıları ve sağlam malzemelerden bütünleşmesi ürünleri olarak güvenilirliği oldukça yüksek seviyede arttıran özelliklerden biridir. PVC kaplama ve polyester gibi malzemelerin kullanılmakta olduğu fantüp, farklı birim ve değerlerde üretilebilmektedir. Çekme ve yırtılmalara karşı oldukça yüksek dirence sahip ürünlerdir. Bu ürünler havalandırma gereksinimini son derece kaliteli bir şekilde
karşılamak için tercih edilmektedir.
Bu arada ihalenin teknik şartnamesinde detaylı bilgiler eksiksiz yer almaktadır.”

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 18 Kasım 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.