ZONGULDAK

TTK işçisi için önemli adım! Korunacaklar!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), kaynakçı ve dökümcü koruyucu iş elbisesi ihalesine çıktı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca, kurumda istihdam edilen kaynakçılar ve dökümcüler için koruyucu iş güvenliği elbisesi satın alınmasına yönelik ihale gerçekleştirilecek.

“317 TAKIM”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumun ihtiyacı olarak metal ve kaynak sıçramalarına maruz kalan personelin çalışma ortamında sıvı metal, ısı ve alevin olumsuz etkilerinden korunmasına yardımcı konumunda 317 takım İş Güvenliği Elbisesi (kaynakçılar ve dökümcüler için) temin edilecek.
Elbise, sıvı metal sıçramalarına maruz kalan personelin çalışma ortamında sıvı metal, alev ve sıcaklığın olumsuz etkilerinden korunmak amacıyla kullanılacaktır. 
Çalışanın elleri, ayakları ve başı haricinde vücuduna gelecek sıvı metal ve kaynak sıçramalarının olumsuz etkilerini azaltma
özelliğine sahip elbise, ceket ve pantolon iki parçadan oluşacaktır.

‘10 SANİYELİK ALEVE TUTMA TESTİNDE OLACAK’

Koyu lacivert renkteki elbisenin kumaşı EN ISO 15025 Metod A’ya göre 10 saniyelik aleve tutma testinde olacak.
Hiçbir numune üste veya herhangi bir yan kenara alev yaymamalıdır, ayrıca numunede erime, delik oluşmamalı, ortalama alevli yanma süresi 2 saniyeye eşit veya daha az, ortalama korlu yanma süresi de 2 saniyeye eşit veya daha az olmalıdır.
Ceket ve pantolonun tekstil fermuarı ısıya dayanıklı Poliamit malzemeden olacaktır.
Ayrıca etiket üzerinde yıkama talimatı yer almalıdır. Dökümcü ve kaynakçı koruyucu elbiseler kullanıcıya rahatsızlık vermeyecek (ergonomik) şekilde dizayn ve imal edilmiş olacaktır. Firmalar elbise malzemesinin kullanıcının sağlık ve hijyenine zararlı olmayacağına (zararlı kimyasal içermediğine) dair OEKO-TEX sertifikası
vereceklerdir.”

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 12 Kasım 2024 Salı günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

MUHABİR: Orhan Akyüz