ZONGULDAK

Trafikçilere işgale son verin çağrısı!

Zonguldak’ın şehir merkezindeki caddede araçların peşi sıra park edilmesinden dolayı trafik sıkışıklığına yol açılmasına tepki gösterildi.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın şehir merkezindeki işlek Gazipaşa Caddesi’ndeki kaldırımın kenarlarına ve zaman zaman yaya geçitlerine hemen hemen her gün konvoy şeklinde sıklıkla araçların park edilmesinin araç trafiğinin akışını ciddi boyutta aksattığı görülüyor.

“Yeter artık, araçların caddemizdeki işgaline trafik görevlileri son versin”

Gazipaşa Caddesi’ndeki kaldırımın kenarlarına araçların gelişigüzel park edilmesinin önüne geçilmesi için ciddi boyutta yaptırımların hayata geçirilmesinin zaruri olduğuna dikkati çeken çok sayıdaki vatandaş ve esnaf şöyle konuştu:
“Zonguldak’ımızın nefes alınan tek caddesi Gazipaşa’daki kaldırım kenarlarına araçların park edilmesi bıktırdı, usandırdı, bu çile ne zaman son bulacak? Yeter artık, araçların caddemizdeki işgaline trafik görevlileri son versin. Gazipaşa sahipsiz mi! Sorumlular, yetkililer neden buradaki keşmekeşliğe ‘neşteri’ vurmuyorlar? Neyi bekliyorlar? İstenirse kaldırım kenarlarındaki park sorunu inanın ki kökünden çözülür. Kanatan yaraya yetkililerin parmak basmasını ivedilikle bekliyoruz.“

“Strese giriyoruz”

Vatandaşlar, şöyle devam etti:
“Kaldırımların kenarlarına araçların uzun konvoy şeklinde park edilmesinden dolayı trafik akışını ciddi anlamda engellediğinden diğer araçların sık sık korna seslerinin yanı sıra aynı zamanda da ambulansların sirenleri kulaklarımızı sağır edercesine rahatsız etmektedir. Bu arada trafik akışından kaynaklanan aksaklıklar yüzünden araç sürücüleri de ister istemez gerginlik yaşıyorlar ve birbirlerine tepki göstererek sinkaflı sözler sarf ettiklerine şahit oluyoruz. Bu olumsuzluklar kesinlikle kaldırımların kenarlarına park edilen araçların trafik akışını aksatmalarından yaşanıyor. Gürültü kirliliğinin yanı sıra egzoz gazından da ister istemez rahatsızlık duyuyoruz, strese giriyoruz. Gerekirse bu araçlar anında çekiciyle kaldırılmalı, belki böylece cadde otopark görünümü olmaktan kurtulur.”

“Gazipaşa trafiğe kapatılsın”

Vatandaşlar, “Bir ara gündemde olan Gazipaşa Caddesi’nin trafiğe kapatılmasını tasvip ediyoruz, burası trafiğe kapatılsın ve muzdarip olduğumuz gürültü kirliliğinden kurtulalım. Buradan yetkililere çağrıda bulunuyoruz, caddemizde nefes almak, gürültüden uzak sessizlik istiyoruz, bu da bizlerin hakkı diyoruz, gereğini yaparak gönlümüzde taht kurmanız sizlerin elinde, hadi bakalım kollarınızı sıvayın” diye konuştu.

Zonguldak haberleri