ZONGULDAK

Toki'de şok! Böylesi görülmedi...

Velioğlu Mahallesi Afet Evleri'ne yakın bir bölgede yapımı devam eden ancak henüz teslim edilemeyen TOKİ evleri, büyükbaş hayvanların baskınıyla gündeme geldi.

Abone Ol

Velioğlu Mahallesi’ndeki TOKİ Evlerinde Tamamlanmayan İnşaatlar Krizi

Velioğlu Mahallesi Afet Evleri'ne yakın bir bölgede yapımı devam eden ancak henüz teslim edilemeyen TOKİ evleri, büyükbaş hayvanların baskınıyla gündeme geldi. İnşaatın yüklenici firmalarının art arda iflas etmesi ve peyzaj çalışmalarının tamamlanamaması, bölgeyi adeta terkedilmiş bir alan haline getirdi.


Büyükbaş Hayvanlar İnşaat Alanını İstila Etti

Çalışmaların yarım kaldığı bölge, büyükbaş hayvanların istilasına uğradı. Sahipsiz olduğu belirtilen hayvanlar, evlerin bulunduğu alanları talan ederek durumu daha da kötüleştirdi. Geçtiğimiz aylarda bir firmanın devraldığı çalışmalar sırasında da benzer bir olay yaşanmış, büyükbaş hayvanlar inşaat alanına girerek kaosa neden olmuştu. 

TOKİ'den Sitem Dolu Açıklama: "Boşa Çalışıyoruz"

TOKİ projelerini yürüten firmalardan birinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hayvan istilası nedeniyle çalışmalarda ciddi aksamalar yaşandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Aylardır gece gündüz demeden çalışıp dairelerinizi teslim etmeye çalışıyoruz. Ancak emeğimizin karşılığı bu şekilde veriliyor. Sözlü uyarılarımıza rağmen ne halk ne de yetkililer bu duruma duyarlı davranıyor. Gerekli birimlerin ve halkımızın bu konuda en az bizim kadar hassasiyet göstermesini diliyoruz." 

Vatandaşlar ve Yetkililerden Tepki Bekleniyor

Bölge halkı ve yetkililerin duyarsızlığına dikkat çekilen açıklamada, konuyla ilgili daha fazla ilgi ve çözüm talep ediliyor. Teslimat sürecinin sürekli uzaması ve bölgedeki düzensizlik, vatandaşların da tepkisine neden olmuş durumda.