ZONGULDAK

SON DÖNEMİN MEŞHUR YATIRIMI; SIFIR OTOMOBİLLER!

Zonguldak'ta bulunan otomobil bayilerinde gelen araçların marka/model fark etmeden alınması nedeniyle stok kalmadı.

Abone Ol

Zonguldak'ta bulunan otomobil bayilerinde gelen araçların marka/model fark etmeden alınması nedeniyle stok kalmadı.

Vatandaşlar, son dönemde sıfır otomobilleri yatırım olarak görüp yoğun ilgi gösteriyor. Marka veya model bile seçmekte zorlanan vatandaşlar, araba bulmakta zorlandığı gerekçesiyle bulabildiği ilk arabayı satın alıyor veya istediği otomobilin stoklarda olmaması nedeniyle geri dönüyor.

VATANDAŞLAR ARABA KAPMACA OYNUYOR!

Sadece Zonguldak değil, birçok şehirde durum aynı. Bayilere yeterli araç tedariği sağlanmadığı için gelen talepleri stok yetersizliği nedeniyle karşılayamıyor. stoklara düşen arabalar da henüz bayilere ulaşmadan satıldığı için vatandaşlar adeta araba kapmaca oynuyor.

SEÇME LÜKSÜ YOK!

Sıfır otomobil almak isteyen vatandaşların neredeyse marka, model, renk ve şanzıman seçme lüksü yok. Otomobillerde otomatik şanzımanlar adeta bulunmaz hint kumaşına dönmüşken çok büyük farklılık olmasa da manuel otomobillerin stokları da az ancak daha bulunabilir durumda.

İKİNCİ EL PİYASASI CANLI

''2023 Türkiye Genel Seçiminden sonra ekonominin ne durumda olacağını bilmiyoruz'' diyen vatandaşlar, yatırımlarını otomobil üzerinden yapmaya başladı. Sıfır otomobil bulmakta güçlük çekildiği için ikinci el piyasası da canlılığını hızla artırmaya devam ediyor.

Emre Sezer