ZONGULDAK

Sıcaktan bunalınca kana kana içtiler!

Zonguldak’ta, aşırı sıcaktan bunaldıkları tahmin edilen güvercinlerin serinledikleri ağaç gölgesinde kana kana su içmeleri fotoğraf makinemin kamerasının objektifine yansıdı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberinde, emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın Kozlu ilçesinin sahil bandındaki bir ağacın yanına hayvanların susuzluklarını gidermeleri için plastikten yapılan kabın içine konulan suyu sıcaktan bunaldıkları tahmin edilen güvercinlerin kana kana içmelerini, kamelyalarda oturan çevredeki vatandaşların rahatsızlık vermeden izlediklerini görüldü. 

 “Allah kimseyi susuzlukla imtihan etmesin”

Hayvanların susuzluklarını gidermeleri amacıyla sahil bandındaki belirli yerlerde kapların içine su konulmasını takdire şayan olarak değerlendirdiklerini anlatan bazı vatandaşlar, şöyle konuştu:
“Hayvanların susuzluklarını gidermeleri amacıyla kapların içine su konularak belirli noktalara bırakılması, inanın ki tek kelimeyle örnek alınacak harika bir davranış. Sebep olanları gönülden tebrik ediyoruz. Şu anda kuşların kana kana su içerek susuzluklarını giderdiklerine şahit oluyoruz. İnsanlar için olduğu kadar tüm canlılar açısından da su hayati önem taşımaktadır. Bu kuşlar da can taşıyor, Allah kimseyi susuzlukla imtihan etmesin. Ayrıca herkesin her türlü sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları çağrısında bulunuyoruz.”

28 derece

Bu arada Meteoroloji Müdürlüğünün verilerine göre, Zonguldak’ta bugün (15 Ağustos 2024 Perşembe) hava sıcaklığının 28 derece olduğu duyuruldu.

Güvercin suyu nasıl su içer?

Güvercin, burun delikleri suyun içinde kalacak şekilde gagasını daldırır ve suyu içine çekip burun deliklerinden emerek içer. İkinci özellik ise güvercinler kuş sütü denilen bir salgı üretir.

Zonguldak Haberleri