Sahanın son kurbanı Zonguldakspor oldu! Can Güven ve öğrencilerini yürekten kutluyorum

Abone Ol

Yaklaşık 3 haftalık bir aradan sonra, özellikle de Kahramanmaraş İstiklalspor karşılaşmasından sonra Zonguldakspor’u konuşmanın zamanı geldi. 

Ligin en güçlü ekiplerinden Kahramanmaraş İstiklalspor’un konuğu olduk ki aynı zamanda en uzak deplasmanlardan bir tanesi olduğunun da altını çizelim. Kırmızı-Lacivertliler, 854 kilometrelik yolu iki güne ayırdı ve 1 gün Ankara’da kaldıktan sonra hava yoluyla Kahramanmaraş’a uçtu.  

Sezona önemli transferlerle, şampiyonluk parolasıyla ve önemli bütçelerle başlayan Kahramanmaraş İstiklalspor’a karşı, 5 Ağustos’ta kamp sürecine başlayan fakat transferleri ligin başlamasına 10-15 gün kala tamamlayabilen bir Zonguldakspor vardı. Kırmızı-Lacivertliler, 48.dakikada Ethem Ercan Pülgir’in kırmızı kart görmesine rağmen 10 kişiyle verdiği savaşla 1 puanı cebine koymayı başardı. 

Hücum hattında Sefa Durmuş’un eksikliğini hissettiğimiz bir müsabaka olsa da savunma hattımızın gösterdiği performans özellikle de kaleci Umut Kaya ki açık konuşmak gerekirse 10 kişi kalmasak çok daha farklı sonuç alabilirdik diye düşünüyorum. Çünkü Zonguldakspor oynamadı diyenler var. Aksine Zonguldakspor tam olarak doğru oyunu, oynaması gereken oyunu oynadı. 

Oldukça mütevazi bir bütçeyle takımı her hafta daha da ileri taşıyan Teknik Direktör Can Güven ve ekibini, Zonguldakspor forması altında teknik direktörünün talimatlarını birebir yerine getiren ve mücadelesini sonuna kadar sürdüren oyuncu grubunu tüm yüreğimle kutluyorum. 

Ethem Ercan Pülgir’in kırmızı kart konusuna gelecek olursak eğer ben hakemin kararını doğru bulmuyorum. Doğru bulanların fikrine art niyeti olmadığı taktirde saygı duyarak şunu belirtmek istiyorum ki “Bir oyuncunun gelişi kırmızı kart” demek doğru bir tabir değil. İlk yarıda bizim oyuncumuzu kaldırıp attılar yere orada da öfke hakimdi, orada da sinir hakimdi neden kırmızı kart çıkmadı? Hakem orada kırmızı kart vermek istedi ve Ethem’i seçti. Oyuncuyu eleştirmekten ziyade bu pozisyonun ona ders olmasını ve bu anlarda oyuncularla mesafesini koruması gerektiğini düşünüyorum. 

Bir de stadyum konusuna değinmek istiyorum. 

Zonguldak basınına yani bize gelen bilgi, Kahramanmaraş Valiliği tarafından gerçekleştirilen İl Güvenlik Kurulu toplantısında güvenlik gerekçesiyle müsabakanın Merkez 1 Nolu Sentetik Sahası’nda oynatma kararı verildiği yönünde. 

Yine taraftardan alınan bilgilere göre, Merkez 1 Nolu Sentetik Sahası civarlarında tribünlere yakın bölgelerde taşlar olduğu ve bunların Zonguldaksporlu taraftarlara atıldığı söyleniyor. Seyirci tribünlerine yakın bölmelerde taş olan bir saha nasıl İl Güvenlik Kurulu tarafından onaylanır ve olası tehlikelere karşı taş temizliği yapılmaz? Diğer konuya gelince, taraftarın ani bir sinirle soyunma odalarına hatta sahaya çok rahatça girebileceği bir yer. Bu denli karşılaşma böyle bir sahada oynatılır mı? Oyuncular etkilenir, hakem etkilenir, etkilenir de etkilenir. Kahramanmaraş İstiklalspor bir sonraki maçlarını Kırıkhan’da oynayacakmış. Neden Zonguldakspor maçı Kırıkhan’da oynanmadı? Resmen sahanın son kurbanı Zonguldakspor oldu. Hakemin yanlış düdüğü belki de Kırmızı-Lacivertlilere pahalıya patlayacaktı ki bence patladı da!