SPOR

Potanın Elmasları 14 günlük aranın ardından liderlik için sahada!

Şampiyonluk mücadelesi veren Potanın Elmasları, 14 günlük aranın ardından parkeye çıkıyor.

Abone Ol

Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi (TKBL)'nin 19.haftasında temsilcimiz Zonguldak Spor Basket 67 deplasmanda Balıkesir ekibi Aslan Yol Burhaniye ile karşı karşıya gelecek.

Müsabaka 20 Ocak Cumartesi (bugün) günü saat 17:00'da Burhaniye Spor Salonu'nda hava atışıyla başlayacak olup Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF)  YouTube kanalından da canlı olarak yayınlanacak. 

ELMAS 14 GÜN SONRA PARKEDE!
Bir önceki maçına 6 Ocak'ta 01 Adana Basketbol deplasmanında çıkan Kırmızı-Lacivertliler, Çankırıspor Yükseliş'in ligden çekilmesi nedeniyle 18.haftayı 20-0 hükmen galip kapatarak BAY geçmişti.

İLK MAÇ FARKLI GALİBİYETLE BİTMİŞTİ!
Potanın Elmasları ligin ilk yarısında evinde ağırladığı Aslan Yol Burhaniye'yi 82-50'lik skorla mağlup etmeyi başarmıştı.

PUAN DURUMU
Geride kalan 18 haftada sadece bir kez kaybederek 35 puan toplayan Zonguldak Spor Basket 67, maç eksiği nedeniyle ligin üçüncü sırasında bulunuyor. 11 maçtır kaybetmeyen Potanın Elmasları, Aslan Yol Burhaniye'yi mağlup etmesi durumunda 37 puana yükselerek tekrardan liderlik koltuğuna oturacak.

Aslan Yol Burhaniye ise ligde çıktığı 18 müsabakadan 4 galibiyet ve 14 mağlubiyetle 22 puan topladı ve 14.sırada kendisine yer buldu.

Balıkesir temsilcisi son 5 maçında sadece 1 galibiyet alabildi.

Emre Sezer