ZONGULDAK

Posbıyık'ın "Esnaf zulmüne" tepki yağıyor...

İmza Gazetesinin şikayet üzerine gündeme getirdiği Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın "Esnafa festival zulmü" kamuoyundan büyük destek aldı. Googleda Ereğli haberlerinde ilk sıraya oturan haber ilçede gündem oldu, yorum yağdı.

Abone Ol

İmza Gazetesindeki "Halil Posbıyık'tan esnafa festival zulmü! Yasa dışı tarife belli oldu, zabıta tahsilata çıktı..." başlıklı haberin altına sitede ve sosyal medyada yapılan yorumlarda Posbıyık'a hak verenler de olurken çoğunluk rakamların fazlalığından ve yasal olmadığından şikayet ediyor. İmza Gazetesinin haberi Kdz Ereğli haberlerinde en çok okunanlar arasında yerini aldı. 

''POSBIYIK'I GELENEK GÖRENEK İLGİLENDİRMEZ''

Esnafın şikayeti üzerine basına sızan tahsilat işlemi büyük oranda tepkiye yol açtı. Bazı vatandaşlar, ''Esnaf festival sayesinde köşeyi vuruyor 5 günde özellikle kafeler. Ereğli halkından tonla para kazanıyorsanız Ereğli ye de bir katkınız olmalı az çok'' diyerek duruma göz yumarken, bazı vatandaşlar ise ''O Tarkan'ı, Melek Mosso'yu getirir esnaftan zorla para alır. Posbıyık'ı gelenek görenek ilgilendirmez.'' ifadeleriyle Halil Posbıyık'ı suçladı.

''ESNAF'A ZULME GEREK YOK''

Tepki gösterenlerin arasında festivale karşı çıkarak; ''Gereksiz ve anlamsız festival için esnafa zulme gerek yok.. Festivala harcanacak parayla fakir fukarayayardım edilsin..Zorla kimseden para toplayamazsın..'' diyenler de oldu.

Bazı vatandaşlar ise konuyu parti tartışmasına çevirdi.