GÜNDEM

Partilerde Hazırlıklar Başladı! Son Durum Ne...

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel Seçimleri kapsamında vatandaşlar oylarını kullandı, 17:00'da sandıklar kapandı ve sayımların bitmesiyle birlikte 15 Mayıs sabahı itibariyle artık açılmayan çok az bir sandık kaldı.

Abone Ol

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel Seçimleri kapsamında vatandaşlar oylarını kullandı, 17:00'da sandıklar kapandı ve sayımların bitmesiyle birlikte 15 Mayıs sabahı itibariyle artık açılmayan çok az bir sandık kaldı.

Şu ana kadar açıklanan sandık sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen sıcak yarışta yavaş yavaş sona gelindi.

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafı yurtdışı oylarını beklerken Millet İttifakı ise ikinci tura kaldığını düşünüyor.

MECLİS ÜSTÜNLÜĞÜ CUMHUR'DA!

Meclis üstünlüğü Cumhur İttifakı'na geçerken Millet İttifakı ise çok sayıda milletvekili kaybetti.

Cumhuriyet Halk Partisi [CHP] ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda bitirememesi ve CHP taban oyunun artmak yerine azalması da tepkilerin yükselmesine neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi [CHP] seçmenleri, Temel Karamoğulları [Saadet Partisi], Ahmet Davutoğlu [Gelecek Partisi] ve Ali Babacan [DEVA Partisi] ile yapılan ittifaklara tepki gösterdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi [CHP] seçmenlerine göre; Üç parti de CHP'ye bir şey kazandırmazken tam tersine kaybettirdi. DEVA Partisi 14 milletvekili, Saadet Partisi 10 milletvekili, Gelecek Partisi 10 milletvekili çıkartarak hiçbir oy katkısı olmadan sadece kendileri kazandılar.

Öte yandan baraj altı kalacağı düşünülen Milliyetçi Hareket Partisi [MHP]'nin baraj altı kalacağı düşünülürken İyi Parti'den yüksek çıkış bekleniyordu fakat beklenen olmadı. İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi [MHP]'yi geçemedi.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI!

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı yetkilileri çıkacak olan her sonuç ihtimaline karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Ak Parti seçmenleri ilk turdan biteceğine inansa da Cumhuriyet Halk Partisi [CHP]'lilere, diğer partilere ve uzmanlara göre de matematiksel olarak ikincii turdan başka şans kalmadığı söyleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi [CHP] ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırlıklar kapsamında ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile iletişime geçtiği iddia ediliyor.

Partiler, ikinci tura kaldığı taktirde ne tür kampanyalar yapılacağı ise merak konusu.