ZONGULDAK

ÖRNEK ÖĞRETMEN ÇİFT!

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak’taki öğretmen çiftin çocuklarıyla birlikte güvercinleri yemleyerek çevreye hayvan sevgisini aşılamaları görülmeye değerdi.

Abone Ol

ÖĞRETMEN ÇİFT GÜVERCİN SEVGİSİ AŞILIYOR!

Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Terzi Köyü’ndeki eğitim yuvası Terzi İlkokulu’nun sınıf öğretmeni Samet Terzi ile okul öncesi öğretmen eşi Elif Terzi’nin, minik çocukları Ilgaz ile birlikte güvercinleri besleyerek örnek alınması gereken hayvan sevgisi adeta imrendirdi. 

MERHAMETLİ ELLERİYLE HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILIYORLAR

Hayatları boyunca öğrencilerine rol model olan öğretmen çift Terzi ailesinin bu kez de duyarlı davranış göstermesi ve minik çocuklarının da eşlik ettiği merhametli elleriyle güvercinleri yemleyip besleyerek çevreye hayvan sevgisini aşılamaları örnek teşkil ediyor.

ÖRNEK ALINACAK TUTUM

Hayat arkadaşı ve meslektaşı eşiyle örnek alınacak bir tutum sergileyen Terzi ailesinin, satın aldıkları yemlerle güvercinleri besleyerek hayvan sevgilerinin daha sevecen ve hayvan haklarına saygılı toplumun oluşmasına katkı sağlaması, çevredeki vatandaşlar tarafından da takdire şayan olarak değerlendirildi.

ÖĞRETMENİN GÖREV YAPTIĞI KÖYÜN VE OKULUN ADI İLE SOYADI AYNI

Bu arada öğretmenin görev yaptığı köyün adı Terzi Köyü, okulun adı Terzi İlkokulu, soyadı da Terzi (Samet Terzi) olması dikkat çekiyor.

KÖY İLKOKULUNDAKİ MÜZE TARİHE IŞIK TUTUYOR

Öte yandan Terzi İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Samet Terzi ile okul öncesi öğretmen eşi Elif Terzi’nin hayata geçirdiği Terzi̇ Sanat ve Tarih Müzesi, tarihe ışık tutuyor, parmak ısırtıyor, köy okulundaki öğrencilerin yanı sıra ziyaretçilere de keyifli anlar yaşatıyor.

MÜZEDE BİR NESİL FİLİZLENİYOR

Derslerin keyifle anlatıldığı müzede geçmişini bilen ve tanıyan bir nesil filizleniyor, milli ve manevi değerlerin tohumları da 3 yaşından itibaren atılmaya başlanıyor.
Ayrıca yünden başlayıp çıkrık ile iplik yapımı, kumaş dokuma, yöresel kıyafetlerin serüveni, duvar halıları, elpek bezi ve geleneksel sandık anlatılıyor.

MÜZEDE GEÇMİŞTEN GELECEĞE YOLCULUK

Tekerleğin icadı, taş tekerlekten başlayarak ahşap, kauçuk ve günümüz tekerleklerine kadar dokunarak öğretiliyor.
Taşların birbirine vurularak çıkan kıvılcım eşliğinde başlayan ateşin ve ışığın macerası kandiller, madenci fenerleri, gaz lambaları, lüküslerden halojen lambalara kadar anlatılıyor.
Mühürler, paralar, beşik, semer, kömürlü ütü, Terzi Köyü'nün siyasal mirasını taşıyan oy sandığı, il sayısının henüz 67 olduğu kumaş haritalar ve daha niceleri ile geçmişi yeni nesillere henüz fidanken aktaran ‘’Ağaç Yaşken Eğilir’’ şiariyla oluşturulmuş bu müzenin Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül’ün takdirini kazandığı öğrenilirken, desteklenmesi gereken çalışmalar olarak nitelendirmesi de mutluluk verici.

DOĞAYLA İÇ İÇE EĞİTİM

Öğretmen Samet Terzi ile doğayla iç içe yapılan eğitimlerde yumurtadan civcive  kuluçka süreci, ağaç aşılama (kalem aşısı), çeşitli hayvanların üretimi ve bakım çalışmaları, ahşap tasarım çalışmaları, tarım faaliyetleri, sirke üretimi ve daha niceleri insanı şaşırtıyor.
Tesadüfen eseri gördüğüm bu okulda hem geçmişe gitmek hem de geleceğe dair umut tazelemek mutluluk vericiydi.

GELECEK NESİLLERE YÖN VERMEK

Sınıf öğretmeni Samet Terzi, Karadon Ziya Gökalp İlkokulu'ndaki öğrencilik yıllarında okulun girişindeki bitki desenli kömür parçası ve Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki dönem ödevi (paralarımız) ile ilk adımlarını attığı geçmişini bilmeyen bir neslin geleceğine yön veremeyeceği anlayışıyla oluşturduğu bu müze ile öğretmenliğin esas gayesinin bilgi vermekten öte gelecek nesillere yön vermek olduğunu hepimize hatırlatıyor.

Zonguldak Haberleri