ZONGULDAK

"Orası kendini gösterme yeri değil"

İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, İyi Partili adaylarının miting sırasında kürsüye davet edilmemesi ve tartışma iddialarına cevap verdi.

Abone Ol

İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, “Programda sadece İl başkanı olarak benim olmam gerekiyordu. Orada milletvekili aday arkadaşları olması söz konusu değil. Aday arkadaşlarımız eğer böyle bir şey düşünüyorlarsa sahaya inip çalışacaklar. Orası kendini gösterme yeri değil”dedi

‘Adaysan çalışacaksın’

İyi Parti Parti İl Başkanı Erdal Gülay, “1 Mayıs işçi bayramında bizim önceliğimiz, Kemal bey Cumhurbaşkanı adayımız. 6 siyasi partinin millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı. Bizim hedefimiz ilk etapta Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması çalışmaları var. Fakat 1 Mayıs işçi bayramı yürüyüşünden sonra Kemal bey’in geleceği alana girdiğimiz de Kemall bey alana girdi, bizim milletvekili adaylarımızın orada olmasını gerekten unsur yok. Programda sadece İl başkanı olarak benim olmam gerekiyordu. Orada milletvekili aday arkadaşları olması söz konusu değil. Aday arkadaşlarımız eğer böyle bir şey düşünüyorlarsa sahaya inip çalışacaklar. Görevler İl teşkilatının belirlemiş olduğu yerlerde çalışarak çalışmalarını bizlere aktarmaları gerekiyor. Bu arkadaşlarımız kürse de ya da platformda görünmek için orada bulunuyorlarsa burada bir zafiyet var. Öncelik sen adaysın sahada çalışacaksın. Orası kendini gösterme yeri değil. Benimde adayı getirip adayımız diye birşeyimiz yoktur. Anlık gelişmeler neticesinde insanlar adayı görmek istiyorlarsa adayı çalışarak görmek ister. Platform gösteriş yeridir. Halkımız adayı görmek istiyor. Sokakta, cadde de ve mahalle de de”dedi.

‘Böyle bir tartışma bana intikal etmedi’

İyi Parti Milletvekili Evrim Başbaloğlu ve Ak Parti Milletvekili Saffet Bozkurt arasındaki tartışmaya cevap veren Başkan Gülay, “Şimdi bana böyle bir durum yaşanmışlık intikal etmedi. Öncelikle bundan bahsedeyim. Ama her ne kadar siyasi görüşlerimiz farklı olsa da öncelikle şu var. Biz Kültür seviyesi yüksek insanlarız. Bizler sonuçta seçilecek olan arkadaşlarımız. Türkiye cumhuriyetinin milletvekili olacaklar. Mecliste Türkiye cumhuriyetini bizler temsil edecekler. Arkadaşlarımızın kavga etme olasılığını asla kabul etmiyorum. Böyle bir şey yaşanmışsa da İl başkanı olarak bana intikal etmesi gerek”şeklinde konuştu.

Emre Can Bayram