GÜNDEM

Operasyon Sonucunda Teröristler Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin doğusunda gerçekleştirilen operasyonlarda önemli bir başarı elde edildiğini açıkladı.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Terör Örgütü Mensuplarına Yönelik Operasyonları Duyurdu

Güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü PKK'ya mensup 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Sıcak Temas Sağlandı: Çatışmada Teröristler Silahlarıyla Birlikte Etkisiz Hale Getirildi

Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteğiyle Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando timleri ve güvenlik korucuları, teröristlerle yoğun çatışmaya girdi. Çıkan çatışmada Bölücü Terör Örgütü mensubu 5 terörist, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin Geçmişi Ortaya Çıktı: Onlarca Kişinin Şehit Edildiği Eylemleri Yönettiler

Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi kırsalında etkisiz hale getirilen teröristlerden biri, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan Şehmus Malazgirt kod adlı Yılmaz Öner olarak belirlendi. Öner'in, 27 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın şehit edildiği, 68 güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 18 eyleme katıldığı ve bu eylemlerin talimatlarını verdiği tespit edildi.

Batman'da Başka Bir Operasyon: 3 Örgüt Eylemine Katıldıkları Tespit Edildi

Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü kırsalında düzenlenen operasyonda ise İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde turuncu kategoride yer alan Şervan Botan kod adlı Şakir Erdemci, Eylem kod adlı Hazret Kaçar, Nurhak kod adlı Nurettin Tekin ve Axin kod adlı Zeynep Özkan adlı teröristlerin, toplam 3 eyleme katıldıkları tespit edildi. Bu operasyonda 1 güvenlik görevlisi şehit edilirken, 2 güvenlik görevlisi yaralandı.