ZONGULDAK

Önemli mesaj! “Hedeflerinize giden yolda sizleri desteklemeye devam edeceğiz”

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının bugün (9 Eylül 2024 Pazartesi) başlaması dolayısıyla mesaj yayınladı.

Abone Ol

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının bugün (9 Eylül 2024 Pazartesi) başlaması dolayısıyla mesaj yayınladı.

“100 binin üzerinde öğrencimiz, 7 bin 500’ün üstünde öğretmenimiz okullarımızla buluşarak yeni eğitim öğretim yılında ders başı yapacak”

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın eğitim yuvasının lideri Bozkan, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Eğitim öğretim yılının başlangıcını kutlamanın ve okullarımızın kapılarını tekrardan geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize açmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.
Ülkemiz genelinde bugün milyonlarca öğrencimiz okulları ile buluşurken, ilimizde de örgün ve yaygın eğitimle birlikte toplamda 100 binin üzerinde öğrencimiz, 7 bin 500’ün üstünde öğretmenimiz okullarımızla buluşarak yeni eğitim öğretim yılında ders başı yapacak, bilgi ve birikimle donanacakları uzun bir yolculuğa başlayacaklardır. 

‘Türk eğitim sistemimiz, tüm vatandaşlarımızın ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ yetiştirilmesi görevini üstlenmiştir’
Bugün yurdumuz genelindeki bütün okullarımızda ‘Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması’ teması ile başlayan yeni eğitim öğretim yılımızın ilk dersi, öğrencilerimize bağımsızlık ruhu ve vatan sevgisinin önemini hatırlatacak bir başlangıç olacaktır.
Türk eğitim sistemimiz, tüm vatandaşlarımızın ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ olarak yetiştirilmesi görevini üstlenmiştir.
Bu görev kapsamında eğitim camiası olarak bizler, gençlerimizi akademik başarılarının yanı sıra ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerle donanmış, cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, özgüveni yüksek, eleştirel düşünen, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. 

‘Türkiye Yüzyılını inşa edecek bireyler yetiştirmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz’

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonunu çizdiği Türkiye Yüzyılını inşa edecek bireyler olarak yetiştirmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. 
Bu doğrultuda, Millî Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Yusuf Tekin’in öncülüğünde ‘Köklerden Geleceğe’ şiarıyla hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli; köklü geçmiş, güçlü gelecek duygusuyla büyüyen, ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş, millî ve manevî değerlerimizi koruyan, yücelten ve insani değerleri kucaklayan, medeniyetimizin üzerine inşa edildiği temel kavramlar olan aklıselim, kalbiselim nesillerin yetişmesini hedeflemektedir.

‘Yeni eğitim modelimizin okullarımızda uygulanması için yönetici ve öğretmen eğitimlerimizi tamamlamış bulunmaktayız’

Yeni eğitim modelimizin okullarımızda uygulanması için yönetici ve öğretmen eğitimlerimizi tamamlamış bulunmaktayız. Bakanlığımızın desteği ve uygulamaya koyduğu eğitim politikaları çerçevesinde eğitim sistemimizi hem ulusal hem de uluslararası alanda daha ileri seviyelere taşımayı amaçlıyoruz.
Bizlere emanet edilen gözbebeğimiz öğrencilerimizin sorumluğunu üstlenmek ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak nesillerimizi yetiştirmek gibi kutsal bir görevi yerine getirirken ilhamımızı, inancımızı ve irademizi şanlı mazimizden alıyoruz.

‘Eğitim sadece okulda değil, aynı zamanda evde, sokakta ve yaşamın her alanında devam eden bir süreçtir’

‘Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğimizden şüphem yok’

Kıymetli velilerimiz;
Eğitim, sadece okulda değil, aynı zamanda evde, sokakta ve yaşamın her alanında devam eden bir süreçtir. Bu yolculukta sizlerden isteğimiz; güçlü okul-aile-çevre iş birliğinin kurulması ve geliştirilmesidir. Sizlerin desteği ve öğretmenlerimizin gayretiyle, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğimizden şüphem yoktur. 

‘Bu kutsal görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmektesiniz’

Değerli meslektaşlarım;
Öğrencilerimizin aldıkları eğitimle topluma faydalı, bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rehber sizlersiniz. Geleceğimizi şekillendirecek liderleri, aydın bireyleri ve bilim insanlarını yetiştirerek bu kutsal görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmektesiniz. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinde ifade ettiği gibi ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ düşüncesiyle, özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum, millî ve evrensel değerlerle donatacağınıza inancımız tamdır. Ülkemizin aydınlık yarınları için ifa etmeye çalıştığınız görevinizde hepinize başarılar diliyorum.

‘Sizler bizim geleceğimizsiniz’

Sevgili öğrencilerimiz;
Sizler bizim geleceğimizsiniz. Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakârlık, çaba ve yatırım sizler içindir. Sizler başarılı oldukça, bizler de mutlu ve huzurlu olacak, geleceğimize güvenle bakacağız. Sizlerden beklentimiz öğrenme sürecini hayat boyu devam ettirmeniz, bilime, sanata ve insanlığa hizmet eden bireyler olarak yetişmenizdir. 

‘Hedeflerinize giden yolda sizleri desteklemeye devam edeceğiz’

Hedeflerinize giden yolda sizleri desteklemeye devam edeceğiz.
2024-2025 eğitim öğretim yılının ilimiz Zonguldak eğitim camiası, öğrencilerimiz ve ülkemiz genelinde eğitim öğretime başlayan tüm öğrencilerimiz için hayırlı olmasını ve başarılarla dolu bir yıl olarak tamamlanmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum.”