ZONGULDAK

On bin ton taşıyacaklar!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 10 bin ton kömür nakli ihalesine çıktı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; müessese müdürlüklerinden Armutçuk maden ocağında üretilen kömürlerin Çatalağzı Termik Santralı’na (ÇATES) veya aynı bölgede faaliyet gösteren Zonguldak Eren Termik Santralı’nın stok sahasına taşınması ve boşaltılması için ihale yapılacak.

“10 BİN TON KÖMÜR NAKLİNİN GÜNLÜK TAŞINMA MİKTARI 40 TON”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Ocakların çalıştığı günlere münhasır olmak üzere müessese müdürlüklerimizden Armutçuk’tan ÇATES’e veya Eren Enerji stok sahasına nakledilecek kömür miktarı toplamda 10.000 (± %20) ton, taşınacak kömürün günlük ortalama miktarı 40 tondur. 
Ancak, idarenin üretim ve satış politikalarına göre taşınacak kömür miktarları değişebilir, yüklenici de bu duruma aynen uymak zorundadır. Sevkiyatlar, 02.01.2025 tarihinden itibaren başlayacak olup 31.12.2025 tarihine kadar tamamlanmış olacaktır.

‘OCAKLARDAKİ OLASI OLUMSUZLUKLARA KARŞIN İDARE, SEVKİYATI DURDURMA HAKKINA SAHİPTİR’

Kömür nakli resmi tatil, bayram tatili günleri dışında aksatılmadan yapılacaktır.
Ancak idarenin talep etmesi halinde bu günlerde de çalışılacaktır.
İdarenin üretim ve satış politikalarında yapılan değişiklikler, ocaklarda meydana
gelebilecek arızalar, ocak yangını, su basması, grizu, göçük vb. gibi nedenlerle üretimin kısmen veya tamamen durması halinde doğal koşullara dönüşünceye kadar idare sevkiyatı durdurma hakkına sahiptir. Yüklenici bu durumda herhangi bir hak kaybı talebinde bulunamaz.

‘50 TONLUK VAGONLARA YÜKLENECEK’

Kamyonların tartım işlemleri, müessese müdürlüğü ile ÇATES veya Eren Enerji kantarlarında yapılacaktır. Kurum kantarlarında yapılacak tartılarda yükleniciden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.
Kurumumuz müessese müdürlüğünde kamyon kantar kapasitesi 40 ton olması nedeniyle yüklenici kömür nakli için tam yüklü ağırlığı 40 ton araçları kullanacak, taşıma işi Karayolları Taşıma Yönetmeliğine göre ve Karayolu Taşıma Yetki Belgesine kayıtlı araçlarla yapılacaktır. Kömürün taşınması esnasında yolların zarar gördüğü gerekçesiyle belediye veya trafik müdürlüğü tarafından kesilecek her türlü cezayı ödemekle yüklenici zorunlu olacaktır. Kömürün yükleme noktalarından ÇATES’e veya Eren Enerji’ye sevk ve kontrol organizasyonu imüessese müdürlüğünce yapılacak olup yüklenici istenilen taleplere aynen uyacaktır.
ÇATES veya Eren Enerji’ye yapılacak kömürün sevk ve kontrol organizasyonu Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nden gerçekleştirilecektir, gönderilecek kömürlerin iş makinesi ile 50 tonluk vagonlara yüklenmesi işinin kontrol organizasyonu ise Liman ve Demiryolu İşletme Müdürlüğü tarafından olacaktır. 

‘YÜKLENİCİ GÜNLÜK 40 TON KÖMÜRÜ TAŞIMAK ZORUNDADIR’

Yüklenici günlük ortalama 40 ton kömürü taşımak zorundadır. Eksik taşınan kömür miktarı bir sonraki ayda taşınması gereken kömür miktarına eklenerek taşınmak zorundadır. Bu formülasyon taşınması gereken toplam miktar bitene kadar geçerli olacak, her ay bazında taşınamayan miktar kümülatif olarak müteakip aya ilave edilecek ve bu kömür müteakip ayda üretilecek kömür ile beraber taşınmak zorundadır. 
Ceza uygulaması ton başına KDV dahil taşıma, stoklama fiyatının 5 (beş) katı oranında nakliyat cezası olarak tahakkuk ettirilecektir. Ceza aylık olarak uygulanacaktır. 
Bu arada ihalenin teknik şartnamesinde  detaylı bilgiler eksiksiz yer almaktadır.”

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 12 Kasım 2024 Salı günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Zonguldak Haberleri