ZONGULDAK

Ölülere saygısızlığa sert tepki!

Zonguldak’taki mezarlıkların yakınına hafriyat bırakılmasına şiddetle tepki gösterildi.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Yeni Mahallesi’ndeki Baştarla Mezarlık alanının yakınında bulunan yolun yanına bırakılan çöp ve hafriyat atıklarına vatandaşlar isyan etti.

“ÖLÜLERE BİLE SAYGISIZLAR”

Yakınlarının kabrini ziyaret için mezarlığa giden bir vatandaş, whatsApp üzerinden gazeteci Akyüz’e gönderdiği görüntü kirliliği yansıtan fotoğrafların yanı sıra beraberindekilerle ortaklaşa paylaştığı bilgi notunda, şöyle dedi:

“Memleketimiz Zonguldak’a yurt dışından ailece geldik, yakınlarımızın kabrini ziyaret etmek için gittiğimiz mezarlıkta ise inanın ki gözlerimize inanamadık. Mezarlığın çevresinin hafriyat atıklarının yanı sıra çöp yığını bırakılması içimizi acıttı, içler acısı durum… Mezarlık alanının yakınındaki yol kenarına çöp ve hafriyat atığı çevre kirliliği oluşturmaya devam ediyor. Bu kadarda duyarsızlığa pes doğrusu, vurdumduymazlığa bakar mısınız…Yazıklar olsun. Çünkü böylesi bugüne kadar görmediğimiz görüntü kirliliği manzarayla karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk, ummuyorduk. Buradaki mezarlıklar zaten bakımsız, ‘ölülere bile saygısızlık’ yapıldığı kanaatindeyiz.”

“CAYDIRICI CEZAİ MÜEYYİDE UYGILANSIN”

Tepki gösteren vatandaşlar, “Eğitimle olmuyorsa, o zaman kirliliğe yol açanlara ağır yaptırımlar uygulansın… Bu kirliliği oluşturanlara yönelik caydırıcı nitelikte cezai müeyyide yok mu? Seyirci mi kalınacak? Yetkililerden tüm canlıları yakından ilgilendiren bu seslenişimize kulak vermelerini, duyarlı olmalarını, gereğini yapmalarını bekliyoruz” diye konuştular.

Zonguldak Haberleri