ZONGULDAK

“Okullarda temizliğe ne zaman başlayacağız?”

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda çalışmaya hak kazanan 810 temizlik işçisinin, işbaşı yapmak için endişeli bekleyişlerinin sürdüğü bildirildi.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, 
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki bakım, onarım ile temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla yeniden oluşturulan, Zonguldak’ta da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında yürütülen ve noter huzurunda kura çekimiyle isimleri belirlenen 810 kişinin, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda işbaşı yapacakları günü sabırsızlıkla bekledikleri öğrenildi.

Okullarda temizliğe ne zaman başlayacağız, kazanılmış haklarımız ne zaman verilecek?”

Zonguldak’taki okullarda işbaşı yapmaya hak kazandıklarını anlatan bir vatandaşın, temizlik işçileri adına whatsApp üzerinden gazeteci Orhan Akyüz’e gönderdiği bilgi notunda, şöyle denildi:
“Hükümetimizin nezdinde başlatılan İşgücü Uyum Programı çerçevesinde okullara istihdam sağlanması bizlere ‘ilaç’ gibi gelmişti. Noter huzurunda çekilen kurayla işbaşı yapmayı hak kazanmamıza rağmen, şu ana kadar ne var ki halen işbaşı yapabilmiş değiliz. Okullarda temizliğe ne zaman başlayacağız, kazanılmış haklarımız ne zaman verilecek? Endişeli bekleyişimiz devam ediyor, bizlere sakına umut tacirliği yapılmasın, işbaşı ne zaman yapacaksak bilgilendirme bekliyoruz. Ancak sağlıklı bilgi edinmiş değiliz, bizleri kimse karamsarlığa sürüklemesin, bir an önce net bilgilendirme yapılmasını istiyoruz. Herhalde eğitim öğretim dönemi sona erdiğinde bizlere iş başı yaptıracak değiller…”

Okullara temizlik işçisi alım süreci

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki bakım, onarım ve temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla yeniden oluşturulan İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 810 kişinin istihdam edilmesi için ALO 170 Çağrı Merkezi, e-devlet ve www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden 4 Eylül 2024’deki yapılan başvurular, 8 Eylül 2024 tarihinde sona ermişti.

Noter huzurunda kura çekimi yapılmıştı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki Kozlu Halk Eğitim Merkezinde de eğitim yuvalarında istihdam edilecek 810 kişi için 9 Eylül 2024 tarihinde noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilmişti.

İşgücü Uyum Programı

(İUP) nedir?

Özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak düzenlenen programlardır.

Zonguldak haberleri