“Neden yan baktın”. Cinnet geçiriyoruz! Hasan Atik’in ardından…

Türkiye’de son yıllarda yaşanan kan dondurucu cinayet olayları sebebiyle “Toplum cinnet geçiriyor” haberleri ve yorumları yapılmaya başladı.

Abone Ol

Türkiye’de son yıllarda yaşanan kan dondurucu cinayet olayları sebebiyle “Toplum cinnet geçiriyor” haberleri ve yorumları yapılmaya başladı.

Gün geçmiyor ki her akşam televizyon haberlerini izlerken başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerden, ilçelerden, beldelerden ve hatta köylerden küçüğüyle büyüğüyle, kadın ve erkek cinayetleri adeta peynir ekmek yemek misali sıradanlaştı.

Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz.

Dinimize göre bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek anlamı taşımasına rağmen hiç durulmayan ve her geçen gün artan bu cinayetler toplumu da iyiden iyiye germeye başladı. İnsanlığımızdan utanır hale geldik.

“Neden yan baktın” gibi çok basit bir davranışta dahi insanlar öldürülüyorsa ve cinayet işleniyorsa bu büyük sıkıntıya yetkili mercilerin artık bir şekilde DUR demesi gerekmiyor mu?

Kadın cinayetleri başta olmak üzere çocuklarımızın hatta bebelerin dahi hunharca katledilmesi, tacize uğraması karşısında Devletimizin son derece caydırıcı kanunları çıkarması şart oldu.

İdamsa idam.                                                                                                               

Caydırıcı tedbirler neyse o hayata geçirilmelidir.

Devletimizin bu konuda Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan öncülüğünde çalışmalar yaptığını infaz yasasının yeni haliyle devreye sokulacağını haberlerde izledik. En kısa zamanda da mecliste kabul edilip caydırıcı hale getirilip toplumu çok bunaltan ve rahatsız eden bu duruma kesin çözüm bulunmasının şart olduğunun altını çiziyoruz. Allah’ın bizlere verdiği bu emanet canı şeytanlaşmış cani kılıklı insanlar değil yaradan alır.

***   ***   ***

HASAN ATİK’İN ARDINDAN…

Yıllardır tanıdığım dostum arkadaşım İnanış Gazetesi’nin abisi yetkilisi Hasan ATİK’i maalesef kaybettik. Geçtiğimiz cumartesi günü Uzun Mehmet camisinde kılınan öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından sonsuzluğa uğurladık. Zonguldak basın camiasından bir yıldız daha kaydı. Allah mekanını cennet eylesin.

MEHMET DURSUN-Bir başka üzücü haber de Ereğli’den geldi. Kdz. Ereğli’de yayın hayatını sürdüren Meydan Gazetesi imtiyaz sahibi gazeteci meslektaşımız Mehmet Dursun da hayata gözlerini yumarak vefat etti. Mehmet kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Enerji dolu çok pozitif bir kişiliğe sahip olan Hasan kardeşimiz çevresinde de sevilen ve saygı gören bir insandı. Yakalandığı kanser hastalığını da güler yüzlü hayata bağlılığı ile atlatmıştı ama ecel onu yakalandığı bir başka hastalığı ile peşini bırakmadı.

Atatürk Devlet Hastanesinde tedavisine başlandı ameliyat geçirdi ve yoğun bakıma alındı ama hastalığın ciddi boyutta olduğu ifade edildi. İnanış gazetesinin ablası değerli insan ECE hanımefendi onu hiç yalnız bırakmadı kardeşi gibiydi. Hasan Atik’in yoğun bakımda olduğu süre içerisinde Ece kardeşimizden bilgi alıyorduk ama son aldığımız bilgi hepimizin yüreğini yaktı maalesef güler yüzlü dostumuzun ömrünün buraya kadar olduğunu öğrendik.

Ne diyelim ne söyleyelim ki?

Allah’ın emri. “Her canlı ölümü tadacaktır.” denmiş.

Bizlerde bir gün mutlaka bu hayattan ahirete gideceğiz bundan kaçış yoktur.

Mekânı cennet olsun Hasan Atik kardeşimizi unutmayacağız.