ZONGULDAK

NASA Space Apps Challenge Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, bu yıl NASA Space Apps Challenge’a ev sahipliği yapacak.

Abone Ol

Etkinlik, Future In Space tarafından NASA ve Türkiye Uzay Ajansı'nın da aralarında bulunduğu 15 uzay ajansı partnerliğinde gerçekleştirilecek.

Dünyanın En Büyük Küresel Hackathon’u

İlk olarak 2012 yılında başlayan ve bugüne kadar dünya genelinde en büyük küresel hackathon haline gelen NASA Space Apps Challenge, katılımcılara Dünya ve uzayda karşılaşılan zorluklara yenilikçi çözümler üretme fırsatı sunuyor. Etkinlik, NASA ve diğer uzay ajanslarının verilerini kullanarak, teknolojik ve bilimsel çözümler üretmek isteyenler için bir platform oluşturuyor.

Yenilikçi Çözümler İçin Ortak Çalışma Alanı

Altı kıtadaki şehirlerde düzenlenen etkinlik, yerel yenilik topluluklarını bir araya getirerek fikir üretmeye ve işbirliği yapmaya teşvik ediyor. Teknologlar, bilim insanları, tasarımcılar ve girişimcilerden oluşan ekipler, iki gün boyunca uzay ve Dünya'da karşılaşılan en acil sorunlara çözüm bulmak için çalışıyor. Geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinlikte, 152 ülke ve bölgeden 57,900'den fazla katılımcı yer aldı ve 5,500’den fazla proje üretildi.

Zonguldak’ta Yenilikçi Çözümler Aranacak

2024 NASA Space Apps Challenge, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Dawn Rebels Teknoloji takımı önderliğinde 5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Bu etkinlik, üniversite bünyesinde yenilikçi çözümler üretmek isteyen katılımcılara kapılarını açacak.

Zonguldak Haberleri