ZONGULDAK

Milli Projelere Terör Tehdidi! TUSAŞ'tan sonra Filyos Limanı'nda Olağanüstü Hal!

TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından, milli projelere karşı yeni eylem planları olabileceği endişesiyle ülke genelinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Abone Ol

Milli projelere yönelik artan tehditlere karşı güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Bu kapsamda, Karadeniz doğalgazının merkezi konumunda bulunan Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Filyos beldesindeki projede de özel güvenlik tedbirleri devreye sokuldu.

Filyos Limanı'nda Özel Hal Değişiklikleri

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından doğalgaz çıkarma çalışmalarının sürdürüldüğü Filyos Limanı’nda, güvenlik protokollerinde önemli değişiklikler yapıldı. Milli projelerden biri olan bu alandaki çalışmaların güvenliği, TUSAŞ saldırısının ardından daha fazla önem kazandı. Özellikle doğalgaz çıkarma tesislerinin bulunduğu limanda, gemilerin yanaştığı bölgelerde özel hal değişiklikleri uygulanmaya başlandı. Bugünden itibaren olağanüstü tedbirler alınarak, bölgedeki güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı.

Milli Projelere Yönelik Eylem Tehdidi

TUSAŞ’a düzenlenen saldırının ardından, PKK terör örgütünün benzer milli projelere yönelik yeni eylemler gerçekleştirebileceği yönünde istihbaratlar alındı. Milli projelere yönelik tehditlerin artabileceği öngörülerek, özellikle stratejik öneme sahip projelerde güvenlik önlemleri daha da sıkılaştırıldı. Filyos Limanı ve diğer kritik projelerde bu kapsamda alınan tedbirler, olası saldırılara karşı caydırıcı nitelikte olacak.

Yetkililer, milli projelere yönelik her türlü tehdide karşı teyakkuzda olduklarını ve ülkenin çıkarları için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirtti.

Zonguldak Haberleri