ZONGULDAK

Meteorolojiden uyarı! Geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı iller için uyarılarda bulundu.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülkemiz genelinde parçalı yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Özellikle Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli ve Muğla çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Kuvvetli Yağış Beklenen Bölgeler

Yağışların Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir ve Karaman hariç), Orta Karadeniz, Kastamonu, Karabük, Muğla ve Afyonkarahisar çevreleri ile Denizli'nin doğusu, Adana'nın ve Mersin’in kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar

Rüzgarın genellikle kuzey, zamanla Akdeniz ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

İl Bazında Hava Durumu ve Sıcaklıklar

  • Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. En yüksek sıcaklık 20°C.
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel hafif sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 21°C.
  • İzmir: Parçalı bulutlu. En yüksek sıcaklık 27°C.
  • Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. En yüksek sıcaklık 27°C.
  • Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. En yüksek sıcaklık 26°C.
  • Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olması bekleniyor. En yüksek sıcaklık 20°C.
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 20°C.
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 22°C.
  • Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu. En yüksek sıcaklık 35°C.