Lider Zonguldakspor / Sebat Gençlik Spor maçı /

Abone Ol

Hazır Zonguldakspor’umuz liderliğe yükselmişken hem bu durumu biraz değerlendirelim hemde biraz daha sohbet tadında bir şeyler yazmak istedim.

Oldukça yoğun ve yorucu dönemlerden geçiyor olsak da işimi severek ve layığıyla yapıyorum, yapmaya çalışıyorum. Gerek işlerin iyi gidiyor olması, gerek Zonguldakspor’umuzun, Kdz.Ereğli Belediyespor’umuzun, içerisinde bulunduğu güzel hava beni ziyadesiyle mutlu ediyor.

Geçtiğimiz sene yazdığım onlarca köşe yazısının ardından foto muhabiri olarak sahaya indiğim sezonda tribünlerin bir nebze de olsa dolu olması, daha da dolacağının sinyallerini vermesi beni oldukça heyecanlandırıyor. Bazen dönüp tribünleri, taraftarları izliyorum. Hatta bir fotoğrafım var oldukça kötü çıkmama rağmen çok beğeniyorum onu da buraya bırakacağım.

————————————-

Sezona iyi başlayan, moralli başlayan ve aynı şekilde devam eden, günden güne gelişim gösteren ve birbirine daha da alışan bir takım var bütün bunların sonucu olarak da 6.hafta sonunda liderliğe oturan Zonguldakspor var. Mevcut ortamda gerçekten çok önemli bir başarı, sahip çıkılması gereken, gurur duyulması gereken, sürdürülebilir olması için destek olunması gereken bir tablo.

Zonguldakspor'un gruptaki rakiplerini baz alacak olursak en az para harcayan ekipler arasında. Bu anlamda gelinen noktada doğru teknik heyete ve doğru oyuncu grubuna sahip olmanın avantajları da var. Takım iyi futbol oynuyor, oynaması gereken futbolu sergiliyor. Son 3 haftadır yaşanan talihsizlikler var bu süreçte de  sonradan oyuna giren oyuncuların ortaya koydukları performanslar burada çok önemli rol oynadı. İlk 11'inden yedek kadroya kadar 31 kişilik oyuncu grubunu en iyi şekilde hem performans hem motivasyon hem de istek açısından hazır tutabilmek çok değerli. 3 haftadır Mehmet Gürkan Öztürk ve Sefa Durmuş’un yokluğunda alınan puanlar ki Edirnespor maçında sahalara önemli bir asistle geri döndü. Son olarak Melih Mert Kaya, Okan Baydemir, Necmi Çoban, Mehmet Alaeddinoğlu’nun sakatlıkları.

Can Güven, Sebat Gençlik Spor karşısında ilk 11 seviyesinde 5 oyuncusundan faydalanamayacak. Ancak tüm bu yaşananlara rağmen bu takım çıktığı bütün maçları kazanabilecek güce, özgüvene, motivasyona ve isteğe sahip. Neden bunu söylüyorum? Çünkü baktığınız zaman Zonguldakspor'a kolay rakiplerle oynadı deseler de  Sebat ile Zonguldakspor aynı takımlarla oynadı.

İKİ TAKIMIN FİKSTÜRÜ
1.HAFTA
Zonguldakspor FK 2-0 Erciyes 38 FK
Sebat Gençlik Spor 2-0 1926 Polatlıspor
2.HAFTA
Erciyes 38 FK 1-1 Sebat Gençlik Spor
Büyükçekmece Tepecikspor 0-2 Zonguldakspor FK
3.HAFTA
Zonguldakspor FK 2-0 Ağrı 1970 Spor
Sebat Gençlik Spor 6-0 Büyükçekmece Tepecikspor
4.HAFTA
Kahramanmaraş İstiklalspor 1-1 Zonguldakspor FK
Ağrı 1970 Spor 0-1 Sebat Gençlik Spor
5.HAFTA
Zonguldakspor FK 2-1 Kırıkkale FK
Sebat Gençlik Spor 1-0 Kahramanmaraş İstiklalspor
6.HAFTA
Kırıkkale FK 2-0 Sebat Gençlik Spor
Edirnespor 0-1 Zonguldakspor FK

Tabloya bakıldığı zaman Sebat, Edirne ile oynamazken, Zonguldakspor da 1926 Polatlıspor ile oynamamış. Bu arada nasıl bir tesadüf bilmiyorum ama Edirnespor gelecek hafta Sebat Gençlik Spor'u konuk edecek.

Anlatmak istediğim iki takım arasında çok büyük bir fark yok. Doğru işleri yapıp momentumu aldığımız takdirde sonuca gidebiliriz.

Her şeyden önemlisi de devre arasına kadar birbirinden ayrı öneme sahip toplam 9 maç kaldı. Şu an camia olarak ilk etapta bu 9 karşılaşmayı mümkün olan en az kayıpla atlatabilmek önemli. Bunu başarırsak sezonun geri kalanında çok farklı şeyler konuşuruz ki bu takım, bu teknik heyet ve mevcut yönetim bunu başarabilecek güçte.