ZONGULDAK

Kuşaktan kuşağa güvercin sevgisi!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, kuşaktan kuşağa imrendirecek güvercin sevgisi görülmeye değerdi.

Abone Ol

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, kuşaktan kuşağa imrendirecek güvercin sevgisi görülmeye değerdi.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, 
Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan yolların kavşağında bulunan Marmara Denizi'nin ve Marmara Bölgesi'nin doğusunda yer alan Kocaeli’nin Gebze ilçesinin Gözcü Önü Meydanı’nda, kuşaktan kuşağı andırırcasına her yaştan insanların güvercinleri beslemesi çevredeki vatandaşların cep telefonlarının kamerasına yansıdı.

ZONGULDAKLI GAZETECİLER İZ BIRAKTI

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, Gebze Gazeteciler Cemiyeti (GGC) koordinasyonunda 30 Eylül-2 Ekim 2024 tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde, Gebze Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ile Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin (ZGC)  “Kardeş Cemiyet Protokol İmza Töreni ve Eğitim Semineri”ne katılmak için birçok ilin yanı sıra emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’tan katılan çok sayıda gazeteciden bazıları ise Gebze ilçesindeki meydanda satıcıdan satın aldıkları yemlerle buradaki güvercinleri hemen hemen her yaştan insanlarla birlikte elleriyle beslediler. 

“GÜVERCİNLER, ÖZGÜRLÜĞÜN VE BARIŞIN SİMGESİDİR”

Gazeteci Orhan Akyüz, güvercinleri yemlemeyi çok sevdiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Burada da küçük yaştaki çocuklarla birlikte adeta kuşaktan kuşağı andırırcasına güvercinleri yemlemek, inanın ki tarifi imkansız ayrı bir mutluluk yaşamama vesile oluyor. Özellikle çocukların güvercinleri beslemesi, onlarda hayvan sevgisinin oluşması ve hayvan haklarına saygılı bir toplumun yeşermesine de olanak sağlayacağına inanıyorum. Güvercinler; insana yakın, barışçıl, saf ve masum görünümlü suçsuz bir yaratık olmalarının yanı sıra barış elçisi simgeleridir. Özgürlüğün ve barışın simgesi güvercinlerin barış için uçurtulduğu da bilinmektedir. Kuş dostu olmak harika bir duygu, hayvanları çok seviyorum, onları korumalıyız, ihtiyaçları olanlar da rehabilite edilmelidir.”

GÜVERCİNLER HANGİ FAMİLYADAN GELİR?

Güvercinler, "Columbidae" (güvercingilleri) familyasından gelmektedir. Bu familya, dünya genelinde 300'den fazla türü barındırır. Güvercinler, kısa boyunları, geniş kanatları ve güçlü bacaklarıyla bilinirler. Gözleri önemli bir adaptasyon aracıdır ve genellikle parlak renklidir. Tüy renkleri türe göre değişiklik gösterebilir. Güvercinlerin ana vatanı spesifik olarak belirtilmez. Çünkü bu kuşlar dünya genelinde farklı iklimlerde ve coğrafi bölgelerde yaşayabilirler.

GÜVERCİN TÜRLERİ HANGİLERİDİR?

Dünya üzerinde 300'den fazla güvercin türü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları kaya güvercini, orman güvercini ve şehir güvercinidir. 
Türkiye’de bulunan 8 güvercin türü:
1- Kaya güvercini 
2-Kumru 
3-Küçük kumru 
4-Üveyik 
5-Büyük üveyik 
6-Tahtalı 
7-Gökçe güvercin 
8- Kap kumrusu 

GEBZE NÜFUSU 

Gebze’nin nüfusu, 2024 yılında 404 bin 951 kişi olması ön görülmektedir. 
Bu hesaplama, Gebze ortalama nüfus artış oranına göre yapılmıştır. 2024 resmi nüfus verileri, TUİK tarafından 2025 yıl içerisinde açıklanacaktır.