ZONGULDAK

Kozlu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu!

Kozlu ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, geniş kapsamlı etkinliklerle kutlanacak. İlçede yapılacak tören ve etkinlik programı netleşti.

Abone Ol

Kutlamalar, 28 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 13.00'te Kozlu Belediyesi Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayacak. Bu törene, kamu kurumları ve okullar da katılacak.

Tebrikler Kaymakam Ece’ye Sunulacak

Cumhuriyet Bayramı’nın coşkulu kutlamaları, 29 Ekim 2024 Salı günü Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece'nin makamında tebrikleri kabul etmesi ile devam edecek. Kaymakam Ece, saat 09.30'da ilçedeki kurum ve kuruluşlardan gelen tebrikleri kabul edecek.

Kutlama Programı ve Geçit Töreni

Saat 10.00'da başlayacak olan kutlama programı, Kozlu Şehir Stadı'nda gerçekleştirilecek. Törende resmi geçitler yapılacak, öğrenciler ve kurumlar alanda toplanacak. Törene katılacak olan gruplar, saat 09.45'te alana giriş yapacak.

Fener Alayı Yürüyüşü ile Cumhuriyet Coşkusu Devam Edecek

Kutlamaların en coşkulu etkinliklerinden biri olan fener alayı yürüyüşü, 29 Ekim Salı günü saat 19.15'te başlayacak. Yürüyüş, Kozlu Belediyesi'nin sorumluluğunda gerçekleştirilecek ve halkın katılımı ile Cumhuriyet coşkusu gece boyunca sürecek.

Alternatif Program Hazır

Hava koşullarının olumsuz olması durumunda ise kutlamalar iptal edilmeyecek. 29 Ekim günü saat 09.30'da Kaymakamlıkta tebriklerin kabul edilmesinin ardından, kutlama programı tören geçişi yapılmaksızın Kozlu Anadolu Lisesi’nde icra edilecek.

Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, kutlamaların halkın katılımıyla coşku içinde gerçekleşeceğini belirterek, tüm Kozlu halkını törenlere davet etti.

Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

"Dünyada emsali görülmemiş bir Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan ve Büyük Önder Atatürk’ün en büyük eserim diye tanımladığı Cumhuriyetimizin 101. Yılını büyük bir gurur ve sevinç içinde kutluyoruz.
“Vatan sevgisi imandandır” ilkesini şiar edinmiş olan milletimizin, doğusundan batısına; kuzeyinden güneyine adeta bir yeryüzü cenneti olan ülkemizde barış, kardeşlik ve refah içerisinde yaşamak için kurduğu Cumhuriyet, aynı zamanda birçok mazlum millete umut kaynağı olmaktadır. Şüphesiz ki, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi ve Cumhuriyetimizin kazanımları ülkemizin tüm insanlarını kucaklamaktadır.
Unutulmamalıdır ki, bütün etnik unsur ve mezhepsel farklılıkları ile bölünmez bir bütün olan aziz Türk Milleti, iç ve dış şer odaklarına günü geldiğinde gerekli dersleri vermeyi her zaman başarmıştır. Şüphe yok ki, sahip olduğumuz farklılıklarımızı bizleri ayrıştırmak için kullanmak isteyenlere karşı tetikte olmak ve birlikteliğimize özenle sahip çıkmak herkesin yararına olacaktır.
Bu çerçevede, milli ve manevi değerlerine aynı anda sahip çıkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesini aşmayı amaçlayan, sosyo-kültürel meselelerini bertaraf ederek ekonomik ve teknolojik atılımlarını gerçekleştiren bir Türkiye hepimizin arzusu ve hedefi olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın kurtuluşunda ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen ecdadımızı minnetle; ülkemizin bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun."

Kozlu Haberleri