KOZLU

Kozlu gelişiyor, büyüyor…

Abone Ol
2022 yılında Kozlu ilçesine yapılan Devlet ve Belediye yatırımları… Kozlu gelişiyor, büyüyor… Zonguldak’ın Kozlu ilçesi devlet ve Belediyenin yatırımlarıyla hem gelişiyor hem de büyüyor… Sosyal donatıları ve sahiliyle Batı Karadeniz bölgesinin cazibe merkezi haline gelen Kozlu ilçesinde her geçen gün nüfus da yükseliyor. Kozlu ilçesinde 2022 yılında yapılan devlet ve belediye yatırımları şöyle: DEVLET YATIRIMLARI ŞEHİR STADINA 1000 KİŞİLİK TRİBÜN YAPILDI Kozlu Deresi Dispanser Köprüsü ile Sanayi Köprüsü arası dere islah çalışması dere tabanı betonlama ve duvar kaplamaları tamamlanıyor. En az 1000 kişilik Kapalı Spor Salonu yapım işi ihale aşamasında 2022 YILI YAPILAN ÇALIŞMALAR Topbaşı Spor Kulübü Tesis ve Sentetik Çim Antrenman Sahası tamamlanıyor. Güney Mahallesi Yeni Asri Mezarlık ve Askeritepe Mezarlık İnşaatları tamamlanarak 30 yıl mezarlık yeri sorunu olmayacaktır. İlçemizin %97 yakın nüfusu doğalgaza kavuşturuldu. Bu güzergahta yolların %95’nin kaplaması yapıldı. İlçemizde ilk; Esenköye paket arıtma tesisi yapıldı, 7000 metre yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniledik, Esenköy Mahallesinin kanalizasyon ve yüzey suyu problemi kökten çözüme kavuşuyor. Tüm mahallelerde doğalgaz ve diğer altyapı çalışmaları ile tahrip olan yolların kaplamaları tamamlanıyor. 125 ton soğuk asfalt kullanarak yollarımızın yama çalışmaları yapıldı. Merkez Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Güney Mahallesinde 3 km sıcak asfalt yapımı tamamlandı. Değirmenağzı, Ilıksu ve Kozlu Sahili Plajları sezonda vc duş kabin peyzaj düzenlemeleri yapılarak hizmete sunuldu. Çarşı meydan düzenlemesi kapsamında, özel halk otobüs merkez durağı yeni yerinde hizmete başladı. Köy ve mahalle dolmuş duraklarının taşınma çalışmaları da yıl sonuna kadar tamamlanacak. Mahallelerde yolu olmayan kısımlarda yeni yol açılması çalışmaları devam ediyor. Topbaşı Camimize yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için asansör yapımı inşaatına başlandı. Yılsonuna kadar tamamlamaya çalışıyoruz. Şehrimizin cadde sokak meydanları cami ve okul bahçeleri pazar yeri periyodik şekilde yıkanıyor. Su ve kanal arızalarına anında müdahale ediyoruz. Sosyal Belediyecilik kapsamında ihtiyaç sahibi hasta engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları yerine getiriliyor. Cenaze hizmetleri mezar kazımı, tahta, kefen, ulaşım ücretsiz olarak tüm vatandaşlarımıza veriliyor. Sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarımız 24 saat esası ile devam ediyor. İlçemizin tamamına 7/24 içme suyu sağlıyoruz. Yıl içinde 10 km hat yenileme 1 adet Esenköy mahallemizde 1000 m3’lük su deposu yapılarak hizmete verilmiştir. İrili ufaklı 4000 adet arızaya anında müdahale edilmiştir. Tüm tedbirlerimizi alarak kış hazırlığına başladık. Tuz alımı, kar lastiği ve zincirlerimizi tamamlıyoruz.
  • 2022 yılı mahallelerimizden toplanan çöp miktarı 11.385,780 ton’dur.

  • 2022 yılı çöp toplama araç kiralama bedeli 1.104.822,20 TL’dir. Bu hizmetler için araç kiralama bedeli olarak 2.681.787,20 TL’dir.

  • Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 100 adet yeni çöp konteyneri temin edilerek mahallelerimizde bulunan çöp istasyonlarına yerleştirilmiştir.

  • Kozlu sahilimizde mevcut alanlarımıza ilave olarak 33.000 M2 yeşil alan düzenlemesi (yeşil alan, ağaçlandırma, spor kompleksleri) yapımı tamamlanıyor. Bu alanda 650 adet bitki dikim çalışması, 17000 M2 alan rulo çim serilmesi ve alt yapısı tamamlandı.

  • Kozlu sahilinde yapılmış olan 3 adet spor sahası (plaj voleybolu, plaj futbolu, basketbol sahası) yapımı tamamlanıyor.

  • 4000 M2 Lebi Derya Konutları karşısı yeşil alan rulo çim serimi, sulama tesisatı ve 10 adet üsttü kapalı kamelya montaj çalışması tamamlanmıştır.

  • 3000 M2 Kozlu Işıklar çevresi yeşil alan düzenleme ve sulama hattı çalışması yapılmıştır.

  • Yapılan çalışmalarda 5.000,000 Tl iller bankası tarafından kredi kullanılmıştır. Ayrıca; 1.500,000 TL Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hibe destek alınmıştır.

  • 1000 M2 Ilıksu Sahil mevki çim serimi, bitki dikimi ve sulama hattı çalışması yapılmıştır.

  • Merkez mahallesi, Son durak ve Taşbaca mahallelerinde 2 adet çocuk parkı yapılmıştır.

  • 2 adet Atv Çim Biçme makinesi, 4 adet yer çim kesme motoru,4 adet sırt tırpanı ile 12 mevsimlik personel ve 21 personelle Kozlu sınırları içerisinde yer alan 150.000 M2 yeşil alan çim kesimi, sulama ve bakım çalışmaları periyodik olarak yapılmaktadır.