ZONGULDAK

KOSGEB'den girişimcilere dev destek! Bi buçuk milyon TL'lik fırsat!

KOSGEB’in Girişimci Destek Programlarından biri olan İş Geliştirme Desteği 2024 yılı 2. Çağrısı açıldı. Başvurular, 1-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında kabul edilecek.

Abone Ol

 Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, bu önemli destek hakkında açıklamalarda bulundu. İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere, 1,5 milyon TL üst limit dahilinde %80 oranında geri ödemeli destek sağlanacak. Genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan girişimciler için destek üst limiti 150 bin TL daha artırılacak.

KOSGEB Destek Kapsamı ve Sektörlerİ

İş Geliştirme Desteği, işletmelerin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alımı giderlerini (eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları giderleri) karşılayacak. Destekten, imalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, bilgi hizmet faaliyetleri ve bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecek.

KOSGEB'ten Geri Ödeme ve Faizsiz Destek İmkanı

Geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz veya komisyon uygulanmayacak olup, işletmeler geri ödemelere 36 aylık program süresi sonunda başlayacak. ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, üyelerinin bu önemli destek programından yararlanmalarını teşvik ederken, detaylı bilgiye KOSGEB'in resmi internet sitesinden ulaşılabileceğini belirtti.

Zonguldak Haberleri