GENEL

Kişi Özelinde Planlama Botoksta Doğal ve Etkili Sonuçlar Sağlar

Medikal estetik prosedürler olarak da adlandırılan ameliyatsız estetik uygulamalar arasında botoks en çok tercih edilenlerden biridir.

Abone Ol

Zaman içinde yüzde meydana gelen çizgileri ve kırışıklıkları gidermeye yönelik bir prosedür olan botoks İstanbul ve diğer illerimizde sıklıkla uygulanır. Aynı şekilde liposuction İstanbul ve diğer illerimizde farklı yaş grubundaki bireylerin başvurduğu prosedürlerden biridir. Önemli olan her hasta özelinde ihtiyaç duyulan prosedürü doğru bir şekilde belirlemek, planlamak ve uygulamaktır. Ancak bu sayede doğal ve etkili sonuçlar alınması mümkündür. Bunun için yapılması gereken alanında uzman ve deneyimli doktorların buluşma noktası Medyland online randevu platformunu ziyaret etmektir. Medyland üzerinden lokasyon bazlı aralamalar yapmak ve hızlı bir şekilde randevu almak mümkündür.

Enjeksiyon yoluyla uygulanan bir medikal estetik prosedür olan botoks tedavisi kapsamında hastaya Clostridium Botulinum olarak adlandırılan bir bakteriden laboratuvar ortamında elde edilen bir ilaç verilir. İlacın enjekte edildiği bölgede bulunan kaslar geçici olarak devre dışı bırakılır, buna bağlı olarak bölgedeki çizgiler ve kırışıklıklar azalır. Botoks tedavisinin diğer bir özelliği etkisi devam ettiği süre boyunca cildin kendini yenileme imkanı olmasıdır.

Botoks enjeksiyonuyla elde edilen sonuçların kalıcılığı uygulamanın yapıldığı hastanın yaşına, tedavi edilmek istenen cilt özelliklerine, uygulama bölgesinin mevcut durumuna ve enjekte edilen doza göre değişiklik gösterebilir. Genellikle botoksun etkisi 4 ila 6 ay kadar sürer. Botoks tedavisi kişinin günlük yaşantısını sekteye uğratmaz. Son derece pratik ve konforlu bir süreçtir. Alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından yapılması halinde herhangi bir komplikasyonla karşı karşıya kalınması riski olmadığından botoks hiçbir zaman popülerliğini kaybetmeyen medikal estetik prosedürler arasında ilk sırada yer alır.

Botoks tedavisi, belli dozlardaki ilacın cildin belirlenen bölgelerine ince uçlu iğnelerin kullanılması yoluyla enjekte edilmesine dayanır. Diğer tüm kozmetik prosedürler gibi botoks enjeksiyonunun başarılı olması için de hasta özelinde ihtiyaçlara ve beklentilere uygun planlama yapmak gerekir. Hastanın cilt yapısı, ciltteki sarkmaların derecesi, kırışıklıklarının ne kadar derin olduğu ve yaşı gibi faktörler değerlendirilerek yapılan planlama ve uygulama sonucunda daha doğal, başarılı ve etkili sonuçlar alınması sağlanabilir.

Botoks Neden Yapılır?

Kaş arası, göz çevresi, alın, boyun, dudak ve burun çevresi botoks enjeksiyonu denilince ilk akla gelen bölgelerdir. Botoks maddesinin en önemli özelliği yalnızca enjekte edildiği bölgede bulunan mimik kasları üzerinde etkili olmasıdır. Buna ek olarak farklı bölgelerdeki kaslara etki etmez, bu kasları zayıflatmaz ya da bu kaslarda geçici felç etkisine neden olmaz.

Botoks enjeksiyonu sayesinde kişinin yüzündeki çizgiler ve kırışıklıklar giderilir, böylece daha genç bir görünüm elde edilebilir. Mimik çizgileri, göz çevresi kırışıklıkları, yanaklardaki sarkmalar, boyundaki kırışıklıklar ve çene hattındaki deformasyonlar botoks tedavisi ile giderilebilir.

Botoks tedavisine başlanmadan önce hedef bölgeye lokal anestezi etkili krem sürülür. Böylece hasta enjeksiyon sırasında acı ya da ağrı hissetmez. Hasta özelinde belirlenen dozda botoks uygun noktalara enjekte edilerek süreç tamamlanır. Botoks tedavisinden elde edilen sonuçların kalıcılığını ne kadar süre koruyacağı; hastanın yaşına, cilt elastikiyetine, cilt kalınlığına, tedavi edilmek istenen bölgenin yapısal özelliklerine, elde edilmek istenen sonuca ve enjekte edilen doza göre değişiklik gösterebilir. Botoks cildin daha genç görünmesine yardımcı olan yaşlanma karşıtı bir uygulamadır. Alanında uzman ve deneyimli doktorların planlayıp uyguladığı botoks tedavisi sonrası yüksek hasta memnuniyeti oranlarına erişmek mümkündür.

Botoks tedavisinin etkisi genellikle 1 hafta içinde gözle görülür bir şekilde hissedilmeye başlar. İlk seanstan sonra etki süresi yaklaşık 4 ila 6 ay olsa da uygulamanın düzenli olarak yinelenmesi botoks enjeksiyonunun etki süresini artırabilir.

Botoks Nasıl Etki Eder?

Mimik hareketleri sırasında cilt altındaki küçük kaslarda meydana gelen kasılmalar, yüzde dinamik çizgiler oluşmasına neden olur. Kaslardaki kasılmanın zaman içinde cilde yerleşmesi kalıcı çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasının sebebidir. Botoks enjeksiyonunun yapıldığı bölgede bulunan sinirlerin geçişinin bloke edilmesiyle kasların kasılması engellenmiş olur bu tür çizgiler erken dönemde botoks enjeksiyonu sayesinde düzeltilebilmesine karşın zaman içinde derinleşen çizgileri düzeltmek için botoks tedavisinin farklı tedavilerle kombine edilmesi gerekliliği doğabilir.

18 ila 65 yaş aralığında bulunan ve tedaviye engel bir durumu olmayan kişilere botoks enjeksiyonu yapılabilir. Bununla birlikte hamilelik ve emzirme dönemindeki kişilere botoks yapılması söz konusu değildir. Botoks tedavisinden sonra uygulama bölgesinde iğnenin damarla teması sonucu morarma görülebilir. Botoks enjeksiyonundan sonra kan sulandırma özelliğine sahip ilaçlar ve besin destekleri kullanıldığında morarma riski artar. Morarma botoks tedavisinin sonuçlarını olumsuz yönde etkileyen bir durum değildir. Morarmanın geçmesi için bölgeye baskı yapmak, botoksun enjekte edildiği bölgenin dışındaki diğer bölgelere dağılmasına ve istenmeyen sonuçlarla karşılaşılmasına neden olabilir.

Botoks enjeksiyonundan sonra hastalar günlük yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilirler. İyileşme sürecinde aşırı sıcağa maruziyet ve aşırı egzersiz gibi durumlardan kaçınılmalıdır.