GÜNDEM

KGK Başkanı Mehmet Ali Dim'in Kanada Ziyareti

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Kanada'daki temasları kapsamında ilk olarak Toronto Başkonsolosu Can Yoldaş’ı makamında ziyaret etti.

Abone Ol

Görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Dim, "Sayın Yoldaş ile verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Nazik kabulü için teşekkür ediyorum" dedi.

Vancouver Başkonsolosu Emrah Kurt ile İkinci Görüşme

Dim, ikinci ziyaretini Türkiye'nin Vancouver Başkonsolosu Emrah Kurt’a gerçekleştirdi. Ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Dim, "Ülkemizin Vancouver Başkonsolosu Sayın H. Emrah Kurt’u ziyaretimizde Türkiye’den gelenlerin durumu, eğitim ve iş imkanları/imkansızlıkları ile Küresel Gazeteciler Konseyi’nin kamu diplomasisi faaliyetlerimiz üzerine verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Sayın Kurt’a çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kamu Diplomasisi ve Türkiye-Kanada İlişkileri Ele Alındı

Yaklaşık 150 bin Türk vatandaşının ikamet ettiği Kanada'yı ziyaret eden Dim, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin yürüttüğü kamu diplomasisi faaliyetleri ve Türkiye-Kanada ilişkileri üzerine önemli temaslarda bulundu. Bu ziyaretler, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin yurt içi ve yurt dışındaki etkili temaslarına devam ettiğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.