ZONGULDAK

Kesintisiz enerji için buduyorlar!

Zonguldak’ta, Enerjisa Enerji A.Ş, kesintisiz enerji için ağaç dallarını buduyor.

Abone Ol

Zonguldak’ta, Enerjisa Enerji A.Ş, kesintisiz enerji için ağaç dallarını buduyor.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün edindiği bilgiye göre, Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Bahçelievler Mahallesi’ndeki bazı sokaklarda, Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği kapsamında elektrik dağıtım şirketleri tarafından elektrik hatlarının yakınında bulunan ve dalları iletkenlere temas eden ağaç dallarının rüzgar, kar ve fırtınada enerji kesintisine yol açmamasının yanı sıra kaliteli ve kesintisiz enerji hizmetinin de sağlanmasına yönelik ağaçlar yasal olarak budanıyor.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerine hassasiyet gösterilmiş

Sepetli vinç tabir edilen ağır iş makinesi kullanılarak görevlinin hızar makinesi yardımıyla ağaçların budanmasını titizlikle yaptığı, ayrıca yere düşen dalların görevliler tarafından benzer makineyle itinayla kesildiği, işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından da tedbirlerin alındığı gözlemlendi.

Ağaç kuaförlerine teşekkür ettiler

Bu arada ağaçların budanmasını izleyen bazı vatandaşlar, abonelerinin mağdur olmamasına yönelik yaptıkları çalışmalarından dolayı “ağaç kuaförleri” olarak tanımladıkları Enerjisa görevlilerine teşekkür ettiler.

Hızar makinesi nedir?

Odun kesme makinesi, ağaç budamak ve tomruklamak için kullanılan tüm araçların genel adıdır. Hızar motoru ise elektrik ya da benzinle çalışan aletlere denir. Odun kesme hızarlarında pala kısmının etrafını çevreleyen zincir vardır. Bu zincir kesim işleminin kolaylaşmasını sağlar.