ZONGULDAK

"Kelebeğin Rüyası" filmindeki Zonguldak'ın tarihi mirasının son hali yürek burktu!

Zonguldak’ın Liman Caddesi’nde yer alan, Jeopark ağına dahil edilen ünlü oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan'ın Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat'ın yer aldığı "Kelebeğin Rüyası" filminde yer alan tarihi Varagel Tüneli'nin son hali yürek burktu.

Abone Ol

Zonguldak’ın Liman Caddesi’nde yer alan ve Jeopark ağına dahil edilen Varagel Tüneli ile çevresini görmek için şehir dışından gelen misafirler, çevre kirliliği nedeniyle belediyeye tepki gösterdi. 

Kömür taşınması için dönemin koşullarında kurulan Varagel Tüneli ve çevresindeki endüstriyel mirası görmek isteyen misafirler, Zonguldak Belediyesi’nin çevre temizliğini yapmaması nedeniyle rahatsızlıklarını dile getirdi.

Hayata Geçmeyen Proje ve Çevre Temizliği Sorunu

Daha önce bölgeye yönelik bir proje çizildiği ancak projenin hayata geçirilmediği öğrenildi. Varagel Tüneli ve çevresinin Zonguldak Jeopark Ağı’na dahil edilmesine rağmen, çevre düzeni ve temizliğinin Zonguldak Belediyesi tarafından yeterince yapılmadığı ifade edildi.

Şehir Sakininin Tepkisi

Şehir dışından gelen misafirlerine endüstriyel mirası tanıtmak ve şehrin eşsiz manzarasını gezdirmek amacıyla bölgeye getirdiğini belirten bir şehir sakini, durumu şöyle anlattı:

“Doğasıyla, deniziyle tarihi ve turistik bir şehirde yaşıyoruz. Şehir dışından gelen misafirlerimi Liman Caddesi’ndeki güzelliği göstermek için gezdirmek istedim. Gittiğimize pişman oldum. Alkol şişeleri, cam kırıkları, atıklar ve bir tarafta insan dışkıları var. Misafirlerimize karşı çok mahcup olduk. Bize ‘Böyle güzel yerlere neden sahip çıkılmıyor?’ diye eleştiride bulundular. Biz böyle utanırken bu şehri yönetenler utanmıyor mu? Yaz sezonu diyoruz, şehre misafir gelecek diye bekliyoruz. Misafirlerimizi böyle nasıl gezdireceğiz? Başka şehirde olsa insanlar kilometrelerce uzaklıktaki yerleri görmeye gidiyor. Biz ise yanı başımızdaki mirasımıza sahip çıkamıyoruz. Gerçekten çok utanç verici.”

Zonguldak Haberleri