SPOR

Kdz.Ereğli Belediyespor’un ayakta kalabilmesi için son çağrı!

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, son tarihlere kadar kimse sahip çıkmazsa Kdz.Ereğli Belediyespor Kadın ve Erkek Futbol Takımlarının kapanacağını açıkladı.

Abone Ol

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Hepimizin bildiği üzere; Kdz.Ereğli Belediyesi olarak hükumetin çıkardığı tasarruf tedbirleri genelgesi nedeniyle çok zor bir süreçten geçmekteyiz. Ancak belediyeden gelen yardımların kesilmesi, spor kulübü yönetiminde önceki yıllardaki gibi iş insanlarının görev almaması ve bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının da destek olmaması nedeniyle 12 farklı branşta 980 lisanslı sporcusu bulunan bir kulübü tasarruf tedbirleri baskısı altındaki sadece bir belediye tarafından, tek başına yönetmesini mümkün kılmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

“YANLIŞ ANLAŞILDIK. İSTEDİKLERİ GİBİ YÖNETEBİLİRLER.”
Yanlış anlaşıldıklarını dile getiren Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Belediyeden
Kdz.Ereğli Belediyespor’u istedikleri gibi yönetebileceklerini dile getiren Posbıyık, “Ereğli Belediyespor bünyesinde 12 branş yer almakta olup kulüp yönetimine talip olmak isteyenler, yönetiminlerinin kararları doğrultusunda elbette farklı değerlendirmeler, planlamalar yapabilirler. İsterlerse sadece kadın futbol takımı branşıyla, isterlerse sadece erkek futbol takımıyla ya da tüm branşlarla aynı şekilde çalışmalara devam etme kararı verebilirler” dedi.

SON GÜN 12 TEMMUZ
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türkcell Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Kdz.Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı için lige son katılma tarihinin 12 Temmuz olduğunu açıkladı.

Posbıyık, “12 Temmuz 2024 Cuma günü kadın futbol takımımızın Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi müsabakalarına katılıp katılmaması ile ilgili belgelerin, federasyona sunulması gerekmektedir. 

Yine erkek futbol takımımızın da Bölgesel Amatör Ligi’ndeki müsabakalara katılması ile ilgili müracaatlar 9 Ağustos 2024 Cuma tarihinde sona erecektir.

Bu nedenle artık bu süreci hep birlikte ivedilikle karara bağlamalıyız.” ifadelerini kullandı.

“TASARRUF TEDBİRLERİYLE MÜMKÜN DEĞİL”
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 12 farklı branşta 980 lisanslı sporcusu olan bir kulübü yönetmenin mümkün olmadığını söyledi.

“BU DEĞERLİ KULÜBE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM”
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Kdz Ereğli halkına ve Ereğli’de yaşayan iş insanlarına son kez çağrıda bulunarak; kendi yönetimlerinizi oluşturarak, bu değerli kulübe sahip çıkmaya davet ediyorum.”sözleriyle ilçenin önde gelenlerine kulübü ayakta tutmaları yönünde çağrıda bulundu.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın basın açıklaması şu şekilde;
“Hepinizin bildiği üzere; Kdz. Ereğli Belediyesi olarak, hükümetin çıkardığı tasarruf tedbirleri genelgesi nedeniyle çok zor bir süreçten geçmekteyiz.

Bugüne kadar belediyeden aldığımız ayni yardımlar ve belediyespor yönetiminde görev alan iş insanlarının sağladığı maddi destekler ile kulübümüzü ayakta tutmaya çalıştık.

Ancak belediyeden gelen yardımların kesilmesi, spor kulübü yönetiminde önceki yıllardaki gibi iş insanlarının görev almaması ve bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının da destek olmaması nedeniyle, 12 farklı branşta 980 lisanslı sporcusu bulunan bir kulübü, tasarruf tedbirleri baskısı altındaki sadece bir belediye tarafından, tek başına yönetmesini mümkün kılmamaktadır.  

Geçtiğimiz hafta içinde yaptığımız görüşmeler sonrasında, Milletvekilimiz Sayın Saffet Bozkurt’un talimatları ile Sayın Kaymakamımız da konuyla yakından ilgilenmektedir, kendilerine ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bu süreçte yaptığımız açıklamaların bazı kesimler tarafından farklı algılandığını da görmekteyiz. Kdz. Ereğli Belediyespor bünyesinde 12 branş yer almakta olup, kulüp yönetimine talip olmak isteyenler, yönetimlerinin kararları doğrultusunda elbette farklı değerlendirmeler, planlamalar yapabilirler.  Yönetimsel anlamda, isterlerse sadece kadın futbol takımı branşıyla, isterlerse sadece erkek futbol takımıyla ya da tüm branşlarla aynı şekilde çalışmalara devam etme kararı verebilirler.

Ancak, daha fazla zamanımız kalmadı. 12 Temmuz 2024 Cuma günü kadın futbol takımımızın Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi müsabakalarına katılıp katılmaması ile ilgili belgelerin, federasyona sunulması gerekmektedir.

Yine erkek futbol takımımızın da Bölgesel Amatör Ligindeki müsabakalara katılması ile ilgili müracaatlar 9 Ağustos 2024 Cuma tarihinde sona erecektir.

Bu nedenle artık bu süreci hep birlikte ivedilikle karara bağlamalıyız.

Bu doğrultuda, Kdz Ereğli halkına ve Ereğli’de yaşayan iş insanlarına son kez çağrıda bulunarak; kendi yönetimlerinizi oluşturarak, bu değerli kulübe sahip çıkmaya davet ediyorum.”