ZONGULDAK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a böyle seslendiler! "Halil Baba Sana Yakışmaz"

Zonguldak'ın Merkez, Kozlu, Kilimli ve Ereğli ilçelerinde su fiyatı farkları dikkat çekmişti. Özellikle Ereğli ilçesinde suyun tonu, diğer ilçelere kıyasla en yüksek fiyatla satılırken, bu durum halk arasında sert eleştirilerle karşılandı.

Abone Ol

Zonguldak'ın dört ilçesinde su tarifelerinde yaşanan zamlar, vatandaşların tepkisini çekti. Zonguldak, Ereğli, Kozlu ve Kilimli belediyeleri, suyun tonuna tek tek zam yaparken, en yüksek zammı yüzde 200 ile Kilimli Belediyesi uyguladı. Ancak, suyun tonuna en yüksek fiyatı biçen belediye Ereğli Belediyesi oldu.

En Pahalı Suyu Ereğlili Vatandaşlar Kullanıyor

Ereğli Belediyesi, suyun tonunu 44,18 TL ile en yüksek seviyeye çıkardı. Kozlu Belediyesi'nde suyun ton fiyatı 28,14 TL, Kilimli Belediyesi'nde 25 TL, Zonguldak Belediyesi'nde ise 18 TL olarak belirlendi. Bu durum, Ereğli Belediyesi'ni suyun en pahalı olduğu belediye konumuna getirdi.

Vatandaşların Tepkisi Çığ Gibi "Ayıptır, Haramdır!", "Halil baba, sana yakışmaz"

Belediyeler arasındaki bu belirgin fiyat farklılıkları, vatandaşların tepkisine yol açtı. "Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık sen ne yaptın? Bu kadarı da fazla!" başlıklı İmza Gazetesi.com sitesindeki habere dair yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

  • "Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık sen ne yaptın? Bu kadarı da fazla!"
  • "Ayıptır haramdır haramla yaşamayın, yaşatmayın. 3 günlük dünyada yazık insanlara, koltuğunuzun hakkını verin!"
  • "Şimdi oy verenler düşünsün diyecem de biz de yanıyoruz. Bir ilçe belediyesinin 950 sporcusu olursa su da emlak vergisi de uçar gider."
  • "Suya zam harbi ölçüsü kaçmış. Millet elektrik ve doğalgaz zammından muzdarip, yüzde 40 nerede, yüzde 120 nerede? Abartmışsınız bayağı. Belediye'nin CHP'de kalmasını istiyorsanız zammı makul ölçülere düşürün. Demedi demeyin, halk unutmaz, sandıkta asıl faturayı keserler."
  • "Belediye çalışanlarına yaptığı zammı cebinden vermeyecekti tabii ki. Sana hala ısrarla oy verenlerin Allah cezasını versin."
  • "Halil baba, sana yakışmaz, bu halk seni yıllarca suya yüzde yüz zam yap diye desteklemedi. Bu senin son dönemin, biraz vefa göster."
  • "Böyle bir şey olabilir mi? 50 TL yapsın da düz olsun."

Zamların Ardından Halkın Tepkisi Büyüyor

Belediyelerin su tarifelerinde yaptığı bu yüksek zamlar, halk arasında ciddi tartışmalara neden oldu.  Ereğli Belediyesi'nin uyguladığı su tarifesi vatandaşlar tarafından eleştirilirken, zamların geri çekilmesi talepleri gündeme gelmeye başladı. Vatandaşlar Başkan Posbıyık'a tepki gösterirken bazı vatandaşlar da "Ülkenin bu enflasyon durumuna gelmesine sebep olan Posbıyık değil, asıl sorumlu ekonomist olan reisinizdir, gidin ona hesap sorun." diyerek hükümete tepki gösterdi.

Ereğli Haberleri